22.1 C
Athens

Βέλγιο: Στα άκρα οι σχέσεις της Λίγκας με τις εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά

Οι τρεις εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος του Βελγίου, είναι διατεθειμένες να φτάσουν ακόμα και στα δικαστήρια, έτσι ώστε να δώσουν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν συμφωνηθεί στην αρχή της σεζόν στις ομάδες.

Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα του Βελγίου να έφτασε στο τέλος του με την Μπριζ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, αλλά τα πραγματικά προβλήματα τώρα ξεκινούν.

Αυτές οι εταιρίες που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος θα οδηγηθούν στα άκρα, μιας και θεωρούν ότι πρέπει οι ομάδες να τους επιστρέψουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, μιας και η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε και έχουν πληρώσει ήδη τις ομάδες για όλη την χρονιά.

Το πρόβλημα των εταιριών είναι το γεγονός ότι αναμεταδόθηκαν πολύ λιγότερα παιχνίδια, ενώ δεν θα γίνουν καν τα play off, τα οποία μαζεύουν πλήθος τηλεθεατών.

Μάλιστα, η μία εταιρία από αυτές τις τρεις, η «Telenet», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Εάν η Pro League δεν ανταποκριθεί στις προτάσεις μας για αναλογικές πληρωμές, τότε θα ακολουθήσουν αγωγές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς