15 C
Athens

Gazzetta dello Sport: Αποθέωση για τον αήττητο Ολυμπιακό και τον… δημιουργό του

Η ιταλική ιστοσελίδα, Gazzetta dello Sport, έχει αφιέρωμα στον Ολυμπιακό, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που στα 20 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παραμένει αήττητη, μετρώντας 20 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Παράλληλα, η ιταλική ιστοσελίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του αρχιτέκτονα του φετινού Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στους Βλαμπουενά, Μπα και Σεμέδο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στον επαναληπτικό των Ερυθρόλευκων με τη Γουλβς, κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε:

«Στην Πορτογαλία δεν υπάρχουν πολλά κλαμπ στο κορυφαίο επίπεδο. Πριν από τρία χρόνια γνώρισα τον Καρεμπέ, ο οποίος μου μίλησε για το πρότζεκτ του κλαμπ. Είναι κορυφαία ομάδα, η πρώτη στην Ελλάδα, γνωστή στην Ευρώπη με εκατομμύρια οπαδούς».

Για το γεγονός ότι οι Ιταλοί προπονητές είναι πηγή έμπνευσης για τον ίδιο: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη φοβερή δουλειά του Σάκι ή του Τραπατόνι στη Μπενφίκα το 2005».

Για τον Ολυμπιακό και την πρόοδο της ομάδας: «Έχει μεγαλώσει, μπορεί και δουλεύει καλά. Είναι μια μίξη έμπειρων, νέων και φιλόδοξων ανθρώπων, με σωστό χαρακτήρα και πνεύμα, με δίψα για νίκη».

Για τον Βαλμπουενά και τον Μπα: «Ο Βαλμπουενά έχει μεγάλη ποιότητα. Τον ήξερα καλά, αλλά δεν περίμενα να θέσει έτσι τον εαυτό του στους νέους. Έχει κάνει φανταστική δουλειά, είναι επαγγελματίας και γενναιόδωρος. Και νέοι παίκτες όπως ο Σενεγαλέζος Ουσεϊνού Μπα, έχει βελτιωθεί τόσο πολύ πνευματικά και τακτικά, που είναι έτοιμος για μεγαλύτερη ομάδα».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού κόντρα σε Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου: «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η οικονομική. Το δικό μας μπάτζετ ήταν μακριά από τα δικά τους, αλλά η διαφορά στο γήπεδο δεν φάνηκε ότι είναι το ίδιο μεγάλη, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στο Μόναχο και την ήττα με 2-0. Η Μπάγερν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League».

Για την Γουλβς: «Όλα είναι πιθανά με την ομάδα του φίλου μου Νούνο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν ισορροπημένο».

Για τον Σεμέδο: «Είναι ισχυρή προσωπικότητα και χαρακτήρας, τρέχει για δύο, ξέρει πώς να αμυνθεί, είναι καλός και στην επίθεση. Με εμένα έχει εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη, με 14 συμμετοχές και τέσσερα γκολ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς