19.2 C
Athens

ΛΑΣΚ: Παραδοχή από την ομάδα για παραβίαση του πρωτοκόλλου υγείας

Η ΛΑΣΚ Λιντς παραβίασε το πρωτόκολλο υγείας, όπως γνωστοποίησε η ομάδα μέσω συνέντευξης Τύπου και παράλληλα ζήτησε να μην τιμωρηθεί από την αυστριακή Ομοσπονδία για το παράπτωμά της.

Στην Αυστρία η κυβέρνηση πήρε την απόφαση στις 2 Ιουνίου να ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, ενώ στις 30 Μαΐου αναμένεται να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου.

Οι προπονήσεις σε γκρουπ επιτρέπονται κανονικά, αλλά όχι οι ομαδικές, κάτι που στη ΛΑΣΚ Λιντς δεν το σεβάστηκαν, μιας και έχουν γίνει ήδη τέσσερις ομαδικές προπονήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας και ο προπονητής του συλλόγου, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου για την παραβίαση του πρωτοκόλλου υγείας, φάνηκαν μετανιωμένοι και παράλληλα ζήτησαν να μην τιμωρηθεί η ομάδα τους.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Γιούργκεν Βέρνερ, δήλωσε: «Νιώσαμε ότι είμαστε ασφαλείς και ότι δεν θέσαμε κανέναν σε κίνδυνο. Ήταν ηλίθιο αυτό που κάναμε. Θα έπρεπε να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη. Κάναμε τέσσερις προπονήσεις».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύτρνης, Βαλεριάν Ισμαέλ, υποστήριξε: «Ήταν λάθος, αλλά το σκεπτικό μας δεν ήταν ν’ αποκτήσουμε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους αντιπάλους μας. Αναγνωρίζουμε το λάθος μας και ζητάμε συγγνώμη».

Η ΛΑΣΚ κινδυνεύει με πολύ βαρύ πρόστιμο και με μεγάλη αφαίρεση βαθμών, μιας και το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό, καθώς όλες οι άλλες ομάδες δεν έχουν προπονηθεί ακόμα ομαδικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς