15 C
Athens

Μήτογλου: Χαρούμενος που ο Πιτίνο αποφάσισε να επιστρέψει στο NCAA

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για τον Ρικ Πιτίνο και την επιλογή του να επιστρέψει στο NCAA, τονίζοντας ότι είναι χαρούμενος για εκείνον, αλλά παράλληλα και λυπημένος που έφυγε από τους Πράσινους.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο κανάλι της Euroleague για τις αλλαγές στη ζωή του, λόγω του κορωνοϊού, το πώς διατηρήθηκε σε φόρμα αυτόν τον καιρό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι παίκτες που συνομιλεί θέλουν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Ακόμη, ο Μήτογλου αναφέρθηκε στη φυγή του Ρικ Πιτίνο από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, δηλώνοντας χαρούμενος για την επιλογή του να επιστρέψει στο NCAA, αλλά παράλληλα και λυπημένος που δεν θα είναι προπονητής στους Πράσινους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απουσία αγωνιστική δράσης: «Είναι μία νέα κατάσταση για όλους. Δεν ξέρουμε και δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ή πώς θα είναι σε μερικούς μήνες. Όλη η κοινωνία προσπαθεί να είναι προσεκτική και να μην έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους».

Για όσα κάνει προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση: «Συνήθως, προσπαθώ να κάνω ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι με τον εξοπλισμό που διαθέτω. Κάνω ασκησιολόγιο με push ups και κοιλιακούς καθημερινά. Προσπαθώ να κρατηθώ σε φόρμα όλους αυτούς τους μήνες που είμαι στο σπίτι μου».

Για την επιστροφή στο παρκέ: «Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Όπως είπα, δεν ξέρουμε πώς θα είναι η συνέχεια. Τα καλά νέα είναι πως όλοι οι συμπαίκτες μου και οι παίκτες άλλων ομάδων που μιλάω, όλοι θέλουν να επιστρέψουν πολύ στο παρκέ. Η υγεία των ανθρώπων όμως, είναι πάνω απ’ όλα. Θα είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος αν ακούσω ότι θα κάνουμε σύντομα προπονήσεις».

Για τον ελεύθερο χρόνο του: «Προσπαθώ να ξυπνάω όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Αυτό είναι το πλάνο. Κάνω ένα γρήγορο πρόγραμμα ασκήσεων και μετά κάθομαι με την οικογένειά μου. Έχω γυρίσει στο πατρικό μου. Είμαι στη Θεσσαλονίκη πια, όχι στην Αθήνα. Είμαι με την οικογένειά μου και συνήθως καθόμαστε μαζί και τρώμε. Έτσι περνάει η ώρα. Ευτυχώς έχω μαζί το PlayStation και παίζω με τον αδερφό μου καμιά φορά. Βλέπουμε ταινίες, μιλάω με φίλους που είναι είτε εδώ, είτε στις ΗΠΑ. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό, αλλά έτσι περνάει η ώρα».

Για αν είναι κρατάει επαφή με τους συμπαίκτες του: «Μιλάω με ορισμένους παίκτες από την ομάδα που είναι πιο κοντά μου. Όχι καθημερινά, αλλά σχεδόν κάθε ημέρα. Έχουμε επικοινωνία. Έχουμε επίσης και ένα γκρουπ όπου είμαστε όλοι και στέλνουμε μηνύματα. Έτσι, είμαστε όλοι σε επικοινωνία».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Ο κόουτς είναι ξεχωριστός σε αυτό που κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρε αυτή την απόφαση, αλλά στεναχωρημένος που έφυγε. Έμαθα πολλά κοντά του γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος. Έχει τρομερές γνώσεις. Θέλει να παίζεις σκληρά, θέλει να είσαι παθιασμένος για το παιχνίδι. Ένα πράγμα που σέβομαι σε εκείνον είναι πως είναι πάντα στο παρκέ και δουλεύει για τους παίκτες και την ομάδα του. Έτσι είναι ο τρόπος ζωής του. Αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά σε έναν προπονητή. Και φυσικά, θέλει να παίζεις σκληρά κάθε φορά και σε θέλει να είσαι έτοιμος. Και αυτό είναι από τα πράγματα που έμαθα από εκείνον».

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεζόν: «Είναι πολύ δύσκολο τώρα, καθώς είμαστε εκτός δράσης για δύο με τρεις μήνες. Είναι αρκετός καιρός για έναν μπασκετμπολίστα. Νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μπασκετμπολίστας που να έχει κάτσει για δύο μήνες… Οπότε, όλοι θα πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, να επιστρέψεις δηλαδή στην προηγούμενή σου φόρμα, πριν τη διακοπή. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί δύο ή τρεις εβδομάδες πολύ σκληρής προετοιμασίας. Αλλά, δεν είμαι ο ειδικός για να το πω αυτό. Σίγουρα όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά και προετοιμασία για να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς η κατάσταση. Η υγεία είναι το Νο1. Όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά για την αγάπη και την στήριξη στην ομάδα, θα πρέπει να περιμένετε για την επιστροφή στη δράση. Ανυπομονούμε. Θέλουμε και εμείς να είμαστε εκεί. Και ξέρω ότι όλοι θα είστε εκεί για εμάς».

Δείτε το video της Euroleague:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς