20.8 C
Athens

Βόλεϊ: Η FIVB θέλει να τελειώσει η επόμενη σεζόν το αργότερο στις 18 Απριλίου!

Σε ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ, η οποία ανακοίνωσε πως θα έχει το καλαντάρι της σεζόν 2020/2021.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η FIVB, κάθε χώρα μπορεί από την 1η Ιουνίου να συνεχίσει τη σεζόν 2019-2020 ή να ξεκινήσει την επόμενη (2020-2021), πάντα τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που θα δίνονται από τις Αρχές κάθε χώρας.

Ουσιαστικά, χαρίζει την ευελιξία για έναρξη της επόμενης σεζόν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ωστόσο θέτει βέτο αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου 2021, την ώρα που ευρωπαϊκοί τελικοί έχουν περιθώριο μέχρι 2 Μαΐου 2021.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Δύο είναι οι λόγοι. Ο ένας είναι η μετάθεση του Volleyball Nations League για τον Μάιο του 2021 (7-11 εκείνου του μήνα θα γίνει η έναρξη). Θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου της ίδιας σεζόν.

Και αυτό έχει να κάνει με τον δεύτερο λόγο που αφορά στην προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν την επόμενη σεζόν. Αντιλαμβάνεται κανείς πως πλέον τα περιθώρια είναι στενά για αυτό και Ιταλία και Πολωνία αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς