19 C
Athens

Ιταλία: Σκέψεις να μην υπάρξουν υποβιβασμοί τη σεζόν 2020-21

Μπορεί η φετινή σεζόν της Lega Basket να έχει διακοπεί οριστικά, αλλά στην Ιταλία προσπαθούν να βρουν μία λύση και για την επόμενη χρονιά.

Την Παρασκευή (15/05), η διοργανώτρια αρχή της Lega Basket θα συνεδριάσει έτσι ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει στο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

Μία από τις σκέψεις που επικρατεί είναι να μην υπάρξει υποβιβασμός τη σεζόν 2020-21, κάτι που σημαίνει ότι φέτος θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος είτε η Ρανένα (πρωτοπόρος του ανατολικού ομίλου της 2ης κατηγορίας) είτε η Τορίνο (πρωτοπόρος του δυτικού ομίλου της 2ης κατηγορίας).

Την ίδια ώρα γίνεται η σκέψη να προβιβαστούν κανονικά οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας στο τέλος της σεζόν 2020-21, κάτι που σημαίνει ότι το 21-22, στη Lega Basket θα αγωνίζονται 20 ομάδες.

Έτσι, ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ο χωρισμός της πρώτης κατηγορίας σε δύο ομίλους, όπως γίνεται και στη δεύτερη κατηγορία.

Τέλος, ένα άλλο ζήτημα που θα συζητηθεί είναι αυτό των μπάτζετ, καθώς οι άνθρωποι των ιταλικών συλλόγων θα προτείνουν ένα salary cap για να μπορούν όλες οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές και έτσι δεν θα επαναπαυθούν στη λογική ότι δεν υπάρχει υποβιβασμός.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς