18 C
Athens

Σεμέδο: «Θα μου άρεσε ένα καλύτερο πρωτάθλημα», τόσο τον κοστολογεί η Μπενφίκα (pic)

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν την περίπτωσή του ως μια τεράστια ευκαιρία για επένδυση, αποκτώντας τον με σχετικά πολύ λίγα χρήματα αναλογικά με την πραγματική αξία του. Το ρίσκο που πήρε ο Ολυμπιακός με έναν «προβληματικό» χαρακτήρα απέδωσε πριν καν φύγει ο Αύγουστος και οι μετοχές του Πορτογάλου στόπερ εκτινάχθηκαν.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Σεμέδο φάνηκε να κερδίζει όσους θαυμαστές είχε χάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν δεδομένο πως στο τέλος της σεζόν θα εμφανίζονταν μνηστήρες στο Λιμάνι. Ο ίδιος φροντίζει να ρίχνει νερό στον μύλο της μεταγραφικής παραφιλολογίας πάντως, δεδομένου ότι αφήνει μονίμως ανοιχτό το θέμα της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το σημερινό φύλλο της Record φιλοξενεί μερικές ατάκες του, δυο για την ακρίβεια, πάνω στις οποίες έστησε ένα ολοσέλιδο θέμα.

Δείτε το επίμαχο δημοσίευμα της Record στη σελίδα 8 του σημερινού της φύλλου:

 

Σεμέδο Record

Ο Σεμέδο καταρχάς δηλώνει ότι η ενδεχόμενη πώληση του Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα δεν επηρεάζει το μέλλον του. Κανείς δεν ξέρει γιατί διατυπώνεται μια τέτοια άποψη, με δεδομένο πως δεν είναι αυτός που θα το αποφασίσει. Αν δηλαδή, η Μπενφίκα θέλει όντως αυτόν για διάδοχο του νυν στόπερ της; Στο ρεπορτάζ της Record πάντως το πράγμα φαίνεται προχωρημένο. Πρώτον, ο Πορτογάλος στόπερ του Ολυμπιακού δηλώνει πως η αποχώρησή του από το Λιμάνι είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Και δεύτερον, τονίζει «έχω πει ξανά πως θα μου αρέσει να παίξω σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ανεξάρτητα από τις ατάκες του Σεμέδο, εκείνο που ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το παράπλευρο ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας. Η οποία σημειώνει πως η πώλησή του από τον Ολυμπιακό θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 10 εκ. ευρώ και ότι είναι σαφώς πιο συμφέρουσα περίπτωση από αυτή του Ρόμπιν Κοχ της Φράιμπουργκ. Αυτή η εκτίμηση φαίνεται πως επικρατεί στις τάξεις της Μπενφίκα και ενδεχομένως να ξέρουν κάτι παραπάνω οι άνθρωποί της. Όπως και να ‘χει, ακούγεται τρομερά περίεργο για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που μοσχοπουλάει τους παίκτες του, να δέχεται να συζητήσει με ένα τόσο μικρό ποσό την πώληση ενός παίκτη που αγοράστηκε με 4,5 εκ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατες αλλά και παλαιότερες περιπτώσεις, η λογική λέει πως ο Σεμέδο δεν θα μπορούσε να φύγει με λιγότερα από 15 εκ. ευρώ. Η Μπενφίκα μάλιστα γνωρίζει καλύτερα από πολλούς ότι ο Ολυμπιακός δεν πουλάει κοψοχρονιά. Συνεπώς, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει τους «αετούς» να ελπίζουν σε επίπεδα κάτω των 10 εκ. ευρώ είναι μια πιθανή ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη την οποία προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς