20.6 C
Athens

Super League: Αλαφούζος κατά ΟΣΦΠ, πρωτάθλημα με καθαρούς όρους θέλουν οι Ερυθρόλευκοι

Καρφιά και επίθεση είχε το κυρίως… πιάτο της σημερινής (12/5) τηλεδιάσκεψης της Super League όσον αφορά στο ζήτημα των περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Εκεί ο Γιάννης Αλαφούζος ξέσπασε κατά του Ολυμπιακού, αφού υποστήριξε πως οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκλείσουν ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, με τον εκπρόσωπο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη να μην αφήνει αναπάντητα τα όσα είπε.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Αλαφούζος: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλείσει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, ας το πει ευθέως».

Αγραφιώτης: «Ο Ολυμπιακός δε θέλει να αποκλείσει κανέναν. Απλώς θέλει να μπει το πλαίσιο. Υπάρχει επιβεβαιωμένη περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας. Και όπως είχε πει ο κ. Μαρινάκης, όλοι οι σύλλογοι πρέπει να είναι καθαροί. Επίσης, είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι θα φέρει ένα πλαίσιο το working group με αρχές για την κεντρική διαχείριση, για να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τη NOVA ή με άλλον πάροχο».

Αλαφούζος: «Δηλαδή χρειαζόμαστε ομόφωνη απόφαση; Τη στιγμή μάλιστα που κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των ομάδων που δεν έχουν συμβόλαια».

Λυσάνδρου: «Δεν ξέρω αν κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον…»

Αλαφούζος: «Έχουν συμφέρον. Όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης».

Ασφαλώς και δεν ισχύει αυτό που είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού ο Ολυμπιακός και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη είχε καταστήσει σαφές πως είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά με ξεκάθαρο πλαίσιο στις ομάδες. Να σημειωθεί πως ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης παρότι πέρυσι κατέφυγε στο PAOK TV.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποια απόφαση στα ζητήματα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, ενώ οι ομάδες ζήτησαν περαιτέρω μείωση της φορολογίας από το 22% που μειώθηκε πρόσφατα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς