10 C
Athens

Επίσημο: Τέλος ο Φέτελ από τη Ferrari!

Σεμπάστιαν Φέτελ και Ferrari δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, μιας και η «σκουντερία» ανακοίνωσε ότι στο τέλος της φετινής σεζόν, ο Γερμανός πιλότος θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες υπήρχε το ρεπορτάζ ότι ο Φέτελ και η Ferrari δεν μπορούν να βρουν την χρυσή τομή για να συνεχίσουν μαζί και μετά από τη σεζόν του 2020.

Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και η Ferrari ανακοίνωσε ότι στο τέλος της φετινής σεζόν, η συνεργασία της με τον Γερμανό πιλότο θα τελειώσει, μιας και όπως αναφέρεται αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ferrari αναφέρει:

«Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν την τρέχουσα σύμβαση του Σεμπάστιαν ως οδηγού με την ομάδα, πέρα ​​από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020.

Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού από εμάς και τον Σεμπάστιαν, μια από τις οποίες τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, δεδομένης της αξίας του Σεμπάστιαν ως οδηγού και ως ανθρώπου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας.

Ο Σεμπάστιαν είναι ήδη μέρος της ιστορίας του Scuderia, με τα 14 νικηφόρα Grand Prix του να τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μαζί μας.

Στα πέντε χρόνια μαζί μας, συνέβαλε σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Σεμπάστιαν για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες στιγμές του αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν 2020».

Ο Φέτελ από τη μεριά του υποστήριξε:

«Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari θα τελειώσει στα τέλη του 2020. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το άθλημα, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα μέρη να εργαστούν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να μείνουμε μαζί πέρα ​​από το τέλος αυτής της σεζόν. Τα οικονομικά θέματα δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο σε αυτήν την κοινή απόφαση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ. Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή.

Εγώ ο ίδιος θα αφιερώσω το χρόνο που χρειάζομαι για να σκεφτώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου. Η Scuderia Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει όλη την επιτυχία που της αξίζει. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια Ferrari και πάνω απ ‘όλα τους tifosi της σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο άμεσος στόχος μου είναι να τελειώσω τη μεγάλη μου πορεία με τη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστώ μερικές όμορφες στιγμές μαζί, για να προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα».

Η ανακοίνωση της Ferrari: