22.5 C
Athens

Οι Αγγελόπουλοι, ο Καλάθης και ο εφιάλτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Τα έχω γράψει νωρίς. Πιο έγκαιρα δε γίνεται. Το φετινό καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει προηγούμενο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκέφτεται πώς θα μιλήσει, αλλά και τι θα πει. Πλέον γνωρίζουν και οι πέτρες πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και δυστυχώς για τον απλό φίλαθλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πολλοί οπαδοί έχουν αρχίσει να παίρνουν χαμπάρι τι έργο πρόκειται να παιχτεί. Και τον περιμένουν στη γωνία…

Το κακό για τον Δ. Γιαννακόπουλο είναι ότι απέναντί του θα βρει κόσμο προετοιμασμένο γι’ αυτά που θ’ ακούσει. Τι θα μπορούσε να ανακοινώσει; Τα είπαμε τις προάλλες. Μπάτζετ 5 εκ. ή αντίο. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Το πιθανότερο σενάριο λέει πως ο στενός συνεργάτης του επενδυτή και μεγαλομετόχου Μάνου Παπαδόπουλου θα πει ότι η ΚΑΕ πωλείται και ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει. Δε βγήκε και το PAO Alive κι άντε να επιστραφούν τα χρήματα τώρα στον λιγοστό κόσμο που πίστεψε πως θα έπιαναν τόπο.

https://athlosnews.gr/apokalypsi-ti-tha-anakoinosei-o-d-giannakopoylos-mpatzet-5-ek-i-antio/

Στο «πουλάω, φεύγω» η λογική λέει πως δεν θα βγει κανείς μπροστά. Στο μεταξύ, ο στενός… υπαλληλικός κύκλος θα αρχίσει τα «τι θα κάνουμε χωρίς Δημήτρη» και τα «δε χρειαζόμαστε μεγάλο μπάτζετ για να παίρνουμε πρωταθλήματα», με την ελπίδα πως ο κόσμος θα μασήσει. Και όταν με το καλό επιστρέψει πάνω στο άσπρο-πράσινο άλογό του, θα ανακοινώσει το μαχαίρι στο μπάτζετ που θα είναι σοκαριστικό.

Δεδομένο πρώτο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να φύγει. Χωρίς μπασκετικό Παναθηναϊκό η καθημερινότητά του θα είναι εφιαλτική και δεν μπορεί καν να διανοηθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Δεδομένο δεύτερο. Η οικονομική του κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη των αδερφών Γιαννακόπουλων στην προ μνημονίων εποχή. Τα είπαμε τις προάλλες αναλυτικά. Φέτος δε, προστέθηκε ένας ακόμη «μπελάς». Για κάποιον περίεργο λόγο, το επισήμως δηλωθέν μπάτζετ της σεζόν 2019/20 θα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνα των προηγούμενων ετών, αν πιστέψω όσα ψιθύριζαν κάποιοι αδελφοί τις προάλλες που είχαμε μάζωξη. Τώρα με το social distancing λόγω κορωνοϊού οι ψίθυροι είναι πιο δυνατοί, οπότε τους ακούω και πιο εύκολα, αν δεν έχει αντίλαλο στην Πορτοκαλί Στοά.

Πλέον, ασκείται και νέα πίεση στον Δ. Γιαννακόπουλο. Οι προσπάθειες των υπαλλήλων να πείσουν τους αναγνώστες ότι μπορεί και να είναι καλύτερα χωρίς Καλάθη ο Παναθηναϊκός, αρχίζουν να πέφτουν στο κενό. Για κακή τύχη του Δημήτρη, ο Ολυμπιακός αναζητά έναν ηγέτη στην περιφέρεια. Μετά και την αποχώρηση του Μιλουτίνοφ και τη μείωση της εφορίας, ο χώρος στο μπάτζετ έγινε ακόμη μεγαλύτερος. Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα γραφόταν το όνομα των Ερυθρόλευκων δίπλα σε αυτό του Καλάθη. Αυτό έγινε σήμερα και το σούσουρο ξεκίνησε.

Ακόμα κι αν δεν είχε περάσει ούτε ως ιδέα από το μυαλό των Αγγελόπουλων, στη σκέψη και μόνο ενός τέτοιου ενδεχομένου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έχανε τον ύπνο του. Κάποιοι έχουν αρχίσει να ψελλίζουν πως θα πρέπει να βάλει ρήτρα στον Καλάθη που να του απαγορεύει να πάει στον Ολυμπιακό. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Και να θες να σπάσεις ένα τεράστιο συμβόλαιο και να επιβάλεις τους όρους σου; Μπορεί ο Φριντέτ να πιαστεί… αμερικανάκι κάποια στιγμή, ο Νικ όμως έχει ελληνικό αίμα κι ας γεννήθηκε στο America.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Στην περίπτωση που ο Καλάθης δεχόταν μια τέτοια ρήτρα, η μυρωδιά του φόβου του Δ. Γιαννακόπουλου θα απλωνόταν πάνω από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τρέμει τους… «Αφραγκόπουλους», όπως τους παρουσίαζαν κάποια ξυπνοπούλια όταν προέκυψε ένα προσωρινό θέμα ρευστότητας. Οι Αγγελόπουλοι όμως έβαλαν ένα ζεστό εκατομμυριάκι στο ΕΣΥ για τον κορωνοϊό, την ώρα που Δημήτρης έστειλε ένα εκατομμύριο… συγχαρητήρια. Και τώρα, σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον παγκόσμιο αθλητισμό, ετοιμάζονται να παίξουν με τους δικούς τους όρους. Θα χρειαστεί βεβαίως να πετάξουν μερικά εκατομμύρια ακόμη, όμως για φανταστείτε πόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες διάκρισης μιας ομάδας που έχει μάθει να ζει με τα λίγα πολύ πριν αναγκαστούν – γιατί δεδομένα θα αναγκαστούν – να το κάνουν οι υπόλοιποι;

Θα έχουμε ένα ωραίο καλοκαίρι, αδέλφια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς