23.3 C
Athens

Αποκάλυψη: Τι θα ανακοινώσει ο Δ. Γιαννακόπουλος; Μπάτζετ 5 εκ. ή αντίο;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρόκειται σύντομα να μιλήσει δημόσια. Το γεγονός και μόνο πως κανείς – «υπάλληλος» ή μη – δεν τολμά να αναφερθεί σε πιθανή ατζέντα, μαρτυρά ότι κανείς δε γνωρίζει πραγματικά τι σκοπεύει να πει και αν πρόκειται να ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ένα. Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα.

Το καλό για σας είναι πως υπάρχει ο Μέγας Διδάσκαλος για να σας δώσει μια γερή γεύση από αυτά που έρχονται – και που δεν είναι καθόλου αισιόδοξα – για τους Πράσινους. Καταρχάς, προσπαθήστε να συνδέσετε στο μυαλό σας το παζλ όσων έχετε διαβάσει όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Για τον Πιτίνο που έφυγε με το πρώτο αεροπλάνο, τον Φριντέτ, τον Καλάθη «που δεν τον σηκώνει το μπάτζετ», τον Τόμας και όποιον ακόμη ακούγεται πως είναι με τη βαλίτσα στο χέρι.

Δε χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κάποιος ότι κάτι τρέχει. Κάτι πολύ σοβαρό. Σε τέτοιο βαθμό που έχουν ταρακουνηθεί ακόμα και τα payroll.

Οι πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο δημοσιότητα ο Μέγας Διδάσκαλος για χάρη σας δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Και η ανάγνωσή τους θα σας οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ουσιαστικά ανακοινώσει στον στενό του κύκλο την απόφαση για μια σοκαριστική μείωση του μπάτζετ. Μια μείωση που ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και το 50%, αφού φέρεται να έχει καταστήσει σαφές πως το μπάτζετ της επόμενης σεζόν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ! Κάνω μια παύση για να αντιληφθείτε πλήρως το μέγεθος του ψαλιδιού και συνεχίζω.

Η οικονομική δυσπραγία του απλού φιλάθλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Και δεν είναι τωρινή. Μπορεί να ακούσετε ανέκδοτα για κορωνοϊούς κλπ, εσείς όμως να ξέρετε πως έχει παρατηρηθεί αρκετό καιρό νωρίτερα. Σίγουρα πριν την εκκίνηση του PAO Alive, του μεγαλεπήβολου σχεδίου που εξελίχθηκε σε Βατερλό.

Επί της ουσίας, ο Δ. Γιαννακόπουλος το είχε πει με τον τρόπο του: Βαρέθηκα να πληρώνω, βάλτε λεφτά για να πάρω (και) την ΠΑΕ, φτιάξτε μου και τα γήπεδα στον Βοτανικό και τότε μπορεί να γίνει δουλίτσα. Ειδάλλως την 1η Ιουλίου του 2020 αποχωρώ. Από τα 20 εκ. ευρώ του αρχικού στόχου, λείπουν περισσότερα από 19. Όλοι οι λεφτάδες και η συντριπτική πλειοψηφία των «επώνυμων» Παναθηναϊκών έγραψαν το PAO Alive στα παλιά τους παπούτσια. Το γιατί μπορεί να το υποθέσει εύλογα ο καθένας σας.

Πέρα από την πτώση των καθαρών εσόδων της ΒΙΑΝΕΞ (στην οποία κατέχει το 33%) που καταγράφεται επίσημα, η πιάτσα λέει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και που του ζητούν πίσω χρήματα τα οποία δόθηκαν για τον Παναθηναϊκό. Περίεργο αυτό βεβαίως, μια και όλοι ξέρουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια ο αιμοδότης, επενδυτής και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο κύριος Μάνος Παπαδόπουλος. Άλλη ιστορία κι αυτή…

ΒΙΑΝΕΞΤα πράγματα λοιπόν, είναι ξεκάθαρα. Το εγχείρημα του Δ. Γιαννακόπουλου με το PAO Alive πάτωσε και ίσως μαζί του πάτωσαν και οι τελευταίες ελπίδες για να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου. Στην περίπτωση που ανακοίνωνε δημόσια ότι το μπάτζετ του άλλοτε πανίσχυρου Παναθηναϊκού θα έπεφτε σε δραματικά επίπεδα, οι αντιδράσεις του κόσμου θα ήταν ανεξέλεγκτες. Και δε μιλάμε για τη ΘΥΡΑ 13 που τον έχει… επικηρύξει, αλλά για όποιους απλούς οπαδούς  τον στηρίζουν ακόμη. Με τα κουκιά να είναι μετρημένα, η μπόμπα της ανακοίνωσης αποχώρησής του μοιάζει πλέον πιθανότατη. Και θα είναι τρομερή ειρωνεία να συμβεί αυτό πριν καλά – καλά συμπληρωθεί χρόνος από τότε που ο Ολυμπιακός είπε «αντίο» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν τότε που ο Δ. Γιαννακόπουλος πανηγύριζε σα να επρόκειτο για τη μεγαλύτερη επιτυχία του, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για την αρχή του τέλους. Του mexritelous δηλαδή…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς