22.2 C
Athens

Επίσημο: Εγκρίθηκε κρατικό δάνειο 224.000.000 ευρώ για τη γαλλική λίγκα

Με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στη Γαλλία κατέβασαν οριστικά ρολά για φέτος και η έναρξη της νέας σεζόν (2020/2021), καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η οριστική διακοπή είχε ως αποτέλεσμα οι τηλεοπτικοί πάροχοι Canal+ και BeIN Sports να διακόψουν τη χρηματοδότηση στις ομάδες κάτι που επιφέρει οικονομικούς κραδασμούς στους συλλόγους.

Ωστόσο, η γαλλική λίγκα ζήτησε -και πήρε- κρατικό δάνειο 224.000.000 ευρώ για να ενισχυθούν οι σύλλογοι της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να μην έχουν ζημιές από την απώλεια των τηλεοπτικών εσόδων.

«Χάρη σε αυτό, η LFP θα μπορέσει να πληρώσει τους συλλόγους της Ligue 1 και Ligue 2 όλα τα ποσά που πρέπει ακόμη να εισπραχθούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2019/2020.

Αυτά τα ποσά καλύπτουν τις δύο τελευταίες δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της περιόδου, τα οποία είχαν προγραμματιστεί αντίστοιχα από τις 5 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου, και θα βοηθήσουν την ταμειακή ροή των ομάδων των δύο πρώτων κατηγοριών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως βάσει της απόφασης που πάρθηκε, η Παρί χρίστηκε πρωταθλήτρια για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια, η Μαρσέιγ και η Ρεν βγαίνουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, η Λιλ, η Ρεμς και η Νις στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ υποβιβάζονται Αμιάν και Τουλούζ και προβιβάστηκαν οι Λοριάν και Λανς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς