24.6 C
Athens

ΟΧΕ: Να γίνουν τελικοί Ολυμπιακός – ΑΕΚ και να κριθεί ο τίτλος στις 3 νίκες

Εν αντιθέσει με το μπάσκετ που οδηγήθηκε σε οριστική διακοπή, η Ομοσπονδία Χάντμπολ με επιστολή που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, πρότεινε τη συνέχεια των διοργανώσεων ώστε να κριθεί ο τίτλος εντός αγωνιστικών χώρων.

Στις προτάσεις της στον υφυπουργό, η ΟΧΕ προτείνει να διεξαχθούν τελικοί για το πρωτάθλημα ανάμεσα στους δύο πρώτους (Ολυμπιακός – ΑΕΚ) μετά τα μέσα Ιουνίου σε κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα και να κριθεί ο τίτλος στις τρεις νίκες.

Παράλληλα, προτείνει να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας (ΑΕΚ – Διομήδης Άργους) στις 13 Ιουνίου σε εγκατάσταση στην Αθήνα.

Αυτούσια η επιστολή της ΟΧΕ στον κ. Αυγενάκη:

«Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τον ορισμό της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής , η οποία επεξεργάζεται και καθορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η εφαρμογή των οποίων είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή επαναφορά στην κανονικότητα, η Ομοσπονδία μας , προκειμένου να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά της προτείνει τα εξής:

Α HANDBALL PREMIER ΑΝΔΡΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ) στις τρεις (3) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, 22/6, 25/6 και 28/6. Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα (π.χ ΟΑΚΑ ή Σ.Ε.Φ)

Β) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ στις 13/6 σε κρατική εγκατάσταση κατά προτίμηση στην Αθήνα.

Γ) Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων ΠΑΟΚ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ στις δύο (2) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική- προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, και 22/6, . Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (π.χ ΟΑΚΑ και ΜΙΚΡΑ 3).

Κύριε Υφυπουργέ,

Το χρονοδιάγραμμα που προτείνουμε αφορά μόνο τις 2 πρώτες ομάδες της Α1 Ανδρών και Γυναικών προκειμένου να ανακηρύξουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες περιόδου 2019-2020 και το ζευγάρι που έχει ήδη προκριθεί στον Τελικό Κυπέλλου Ανδρών.

Η ομοσπονδία μας έχει εκφράσει από τον Μάρτιο την βούλησή της να ανακηρύξει τους πρωταθλητές της και κυπελλούχους στους αγωνιστικούς χώρους, στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, γι’ αυτό και η απόφασή μας για προσωρινή αναστολή προσέβλεπε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δίνονταν η δυνατότητα να αγωνιστούμε.

Η απάντησή σας για την υλοποίηση ή όχι του χρονοδιαγράμματος που προτείνουμε, θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα προκειμένου το Διοικητικό μας Συμβούλιο να προβεί στην επιβεβλημένη τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς