15.9 C
Athens

Στόιτσκοφ: Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης στα τέλη του ’80

Ένας από τους εμβληματικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο 54χρονος πλέον, Χρίστο Στόιτσκοφ παραχώρησε μια μακροσκελή συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του καταλανικού συλλόγου και θυμήθηκε τα χρόνια που αγωνίστηκε στον σύλλογο (1990-1995 και 1996-1998).

Ο σπουδαίος Βούλγαρος προχώρησε και σε μια σημαντική αποκάλυψη: Αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και υποστήριξε πως την εποχή που ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (τέλη δεκαετίας 80′) του προσέφερε πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, τόνισε πως προτίμησε να μείνει στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας καθότι ήταν πολύ νέος.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει:

«Αν υπήρξαν άλλες ομάδες οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν; Δεν θα σας πω ψέματα, υπήρχαν. Εκείνη τη σεζόν 1989-90 κέρδισα το χρυσό παπούτσι μαζί με τον Ούγκο Σάντσες και υπήρχαν ορισμένες ομάδες που μου χτύπησαν την πόρτα. Αν και υπήρχαν και άλλες πριν. Ποιοι ήταν αυτοί;

Θα ονομάσω μόνο μια ομάδα από τις πολλές: Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Ήρθαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα, αλλά ήμουν πολύ νέος, ήμουν 20 χρονών και σκέφτηκα να μείνω ακόμα μια χρονιά στην Βουλγαρία κάτι που θα με εξυπηρετούσε να μάθω περισσότερα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν μια στρατιωτική ομάδα, στην οποία επικράτησε η πειθαρχία και είχε σπουδαίους παίκτες: τους Ιβανόφ, Πενέβ και Κοσταντίνοφ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς