19.2 C
Athens

Σκέψεις της FIFA για σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι της

Η κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αναταραχές σε όλες τις Ομοσπονδίες, όλων των αθλημάτων, με την FIFA να έχει κάνει ήδη τις πρώτες σκέψεις για να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της CONCACAF και αντιπρόεδρο της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σκέφτεται την περίπτωση κάθε έτος να είναι και μία σεζόν.

Ο θανατηφόρος ιός έχει δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα και οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να βρουν τη λύση, σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πρώτη φορά.

Ο Μονταλιάνι είπε συγκεκριμένα:

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι από το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες.

Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε. Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική. Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς