21.8 C
Athens

Γκαντίνι: Η ζημιά για το ιταλικό μπάσκετ είναι περίπου 40 εκατ. ευρώ

Ο Ουμπέρτο Γκαντίνι μίλησε για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το ιταλικό μπάσκετ από την κρίση του κορωνοϊο.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Λίγκας, μίλησε στο «Sport Business» και επισήμανε ότι η οικονομική ζημιά είναι περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η ανάλυση της ζημίας που έχει γίνει από την Deloitte για την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος, ανέρχεται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θα αυξηθεί, αν αναγκαστούμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε δύο φάσεις, για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση των συλλόγων, όσο μπορούμε. Πρώτον, με το να παροτρύνουμε την Κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να επιτρέψει σε ιδιοκτήτες, επενδυτές και χορηγούς να συνεχίζουν να στηρίζουν τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου και του μπάσκετ. Έπειτα, να διατηρήσουμε και να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας με τους broadcasters, για τους οποίους θα κάνουμε νέα ανακοίνωση το επόμενο διάστημα.

Υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να είμαι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην δράση, χάρη και στις προσπάθειες που γίνονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικά την Euroleague. Φυσικά, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός πως μπορεί να υπάρξουν και αποχωρήσεις σε μερικές ομάδες, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε την πραγματικότητα των μικρότερων κατηγοριών που θέλουν να γίνουν μέρος της πρώτης κατηγορίας. Όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα αποφασίσουμε το σύστημα διεξαγωγής που θα έχουμε τη νέα σεζόν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς