25.9 C
Athens

Σφοδρή καταιγίδα «σαρώνει» ξανά την Αττική! – Ποτάμια οι δρόμοι (pics, video)

Νέο κύμα κακοκαιρίας εν μέσω θέρους • H Πυροσβεστική δέχθηκε ήδη 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική, όπως ακριβώς συνέβη και χθες και όπως είχε προαναγγείλλει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός δείχνει τα… δόντια του με πολλές περιοχές του νομού να δέχονται ισχυρούς όγκους νερού.

Για το γεγονός είχε ήδη προειδοποιήσει από χθες ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος και μάλιστα είχε τονίσει ότι υπάρχει ακόμα και κίνδυνος πλημμυρών.

Ηδη έχουν αναφερθεί και οι πρώτες διακοπές ρεύματος στο Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές περιοχές του Νομού πραγματικά η ένταση των καταιγίδων είναι εξαιρετικά δυνατή.

Η βροχή που κατακλύζει πολλές περιοχές της βόρειας και την δυτικής Αττικής έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ενώ ισχυροί είναι και οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα γύρω από το λεκανοπέδιο.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν επίσης στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

Δείτε τις αναρτήσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η οποία μάλιστα ζητεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναδημοσιεύσουν το μήνυμα για την προστασία των πολιτών!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς