21.2 C
Athens

Βατούτιν: Κάνουμε συζητήσεις για γενική μείωση των συμβολαίων

Ο Αντρέι Βατούτιν τόνισε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν μπορεί να αποτελεί ασφαλές… καταφύγιο, μιας και η κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πολλά οικονομικά προβλήματα.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Euroleague, είναι τα συμβόλαια των παικτών τους, καθώς η οικονομική κρίση έχει μειώσει και θα μειώσει πάρα πολύ τα έσοδά τους.

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο «TASS» έκανε γνωστό ότι οι ομάδες της Euroleague, έχουν συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή, αλλά και με την Ένωση Παικτών, με στόχο να πραγματοποιηθεί μία γενική μείωση των συμβολαίων.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχει μία γενική μείωση των εισοδημάτων και τα φαινόμενα αυτής της κρίσης είναι δύσκολο να υπολογιστούν. Οπότε και το μπάσκετ δεν θα είναι ένα ασφαλές… καταφύγιο. Όλοι θα έχουν απώλειες. Πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση Παικτών για μία γενική μείωση των συμβολαίων. Πρόκειται για ένα επώδυνο και τοξικό θέμα και κλείνοντας απλώς τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα, δεν βοηθάς στην επίλυσή του.

Το ΝΒΑ και άλλες επαγγελματικές λίγες μπορούν να επανέλθουν γρήγορα, καθώς έχουν μηχανισμούς για τα εισοδήματά τους. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει να κάνει με μπίζνες, αλλά περισσότερο με τη φιλοδοξία των ιδιοκτητών, ενώ είναι συνυφασμένο με την επιτυχία του πρότζεκτ τους. Η μείωση μισθών είναι μία περίπλοκη απόφαση, με πολλά παρελκόμενα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς