23.5 C
Athens

«Αντρές Ινιέστα: Ο απροσδόκητος ήρωας» (vid)

Στη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μετά την κατάκτηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα το 2009, αναφέρεται ο Αντρές Ινιέστα, στο ντοκιμαντέρ «Andrés Iniesta: The Unexpected Hero» (Αντρές Ινιέστα: Ο απροσδόκητος ήρωας), το οποίο έκανε πρεμιέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Rakuten TV».

Ο ίδιος αναφέρει πως ένιωθε ότι βρισκόταν σε «ένα πηγάδι χωρίς πάτο» κι ότι ενώ περιτριγυριζόταν από όλους τους αγαπημένους φίλους, συγγενείς, αλλά και τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα που τον λάτρευαν, δεν ένιωθε πραγματικά ευτυχισμένος, αλλά αντιθέτως αισθανόταν εντελώς μόνος και δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Επίσης αναφέρεται και στους γονείς του: «Τους φιλοξενούσα για μεγάλο διάστημα στο σπίτι μου στη Βαρκελώνη. Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα και πήγαινα στο δωμάτιό τους, τους ζητούσα να κοιμηθώ μαζί τους, όπως τότε που ήμουν παιδί, γιατί ένιωθα τρομερό άγχος και ανασφάλεια».

Ο θάνατος του καλού του φίλου και ποδοσφαιριστή της Εσπανιόλ, Ντάνι Γιάρκε, (08/2009) ήταν μία τραγική κατάσταση που τον σημάδεψε για την υπόλοιπη ζωή του και σε εκείνον αφιέρωσε το γκολ στον τελικό του Μουντιάλ, έναν χρόνο μετά.

Οι συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα δεν έμαθαν ποτέ για το πρόβλημά του, παρά μόνο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που ήταν κάτι παραπάνω από υποστηρικτικός και συμπονετικός.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς