24 C
Athens

UEFA: Τονωτική ένεση 70.000.000 ευρώ στους συλλόγους

Σε μια πρόωρη καταβολή χρημάτων στους ευρωπαϊκούς συλλόγους προχωρά η UEFA προκειμένου να τους ενισχύσει αυτή τη δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εκταμιεύσει ένα ποσό 70.000.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο μπόνους συμμετοχών στις εθνικές ομάδες για τα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το Nations League. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν στους συλλόγους μετά την ολοκλήρωση του EURO 2020.

Συνολικά 676 σύλλογοι των 55 Ομοσπονδιών-μελών θα λάβουν από 3.200 μέχρι 630.000 ευρώ. Αθροιστικά, 50.000.000 ευρώ θα διατεθούν για τους ποδοσφαιριστές των 39 Εθνικών Ομάδων που δε θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ του Euro και 17.700.000 ευρώ

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, των οποίων τα έσοδα έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων, η UEFA αποφάσισε να αποδεσμεύσει άμεσα ένα ποσό 67,7 εκατ. ευρώ, για τους παίκτες των 16 εθνικών ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν στα πλέι-οφ.

Μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, στους συλλόγους που έχουν διεθνείς παίκτες στις συμμετέχουσες ομάδες θα μοιραστούν ακόμη 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη 130 εκατ. ευρώ θα δοθούν βάσει των συμμετοχών παικτών στην τελική φάση του Euro.

«Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι θεμελιώδες κομμάτι της επιτυχίας των διοργανώσεων εθνικών ομάδων. Ως αποτέλεσμα, ένα μέρος των εσόδων από τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων μοιράζεται στους συλλόγους που αποδεσμεύουν παίκτες για αυτούς τους αγώνες. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα, ειδικά στη ροή χρημάτων, ήταν καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουν αυτές τις πληρωμές όσο το δυνατόν συντομότερα», υποστήριξε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς