21.3 C
Athens

Επίσημο: Η UEFA καλεί τις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τα πρωταθλήματα τους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την Πέμπτη (23/4) και προχώρησε σε μια σειρά αποφάσεων που αφορούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στον τρόπο που θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2020/2021.

Ειδικότερα, αν και συστήνει όλες οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν κανονικά, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κρίσης που βιώνει ο πλανήτης λόγω του κορωνοϊού και αφήνει το ελεύθερο στις Ομοσπονδίες να επιλέξουν εκείνες τον τρόπο με τον οποίο θα δώσουν τέλος στη σεζόν. Τι σημαίνει αυτό;

Για παράδειγμα κάνει αποδεκτή την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης (απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι 1η Σεπτεμβρίου), για λόγους ανωτέρας βίας, ωστόσο η ολλανδική Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να δώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στις ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική κατάταξη που είχαν πριν τη διακοπή.

Κάθε πρωτάθλημα που θα αρχίσει τον Ιούνιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 3/8, ενώ για όσα ξεκινήσουν αργότερα θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο παράλληλα με το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2019/2020.

Επίσης, δε θα δοθεί καμία wild card και καμία ομάδα δε θα συμμετάσχει βάσει του UEFA Ranking, όπως αναφερόταν σε δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει. Η UEFA δεν αποδέχεται μια τέτοια λύση. Ωστόσο, θα έχει τον τελευταίο λόγο, αν δει πως μια εθνική Ομοσπονδία πάει να αλλάξει τις σειρές στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ουσιαστικά η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έβαλε… τέλος στους εκβιασμούς και στις παύλες αφού αφήνει τα… πάντα στην κρίση των Ομοσπονδιών της κάθε χώρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς