24 C
Athens

«Η Ferrari απειλεί να φύγει από τη Formula 1»

«Η Ferrari απειλεί να φύγει από τη Formula 1», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική «Marca», το οποίο βασίζεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο.

Συγκεκριμένα η «Marca» αναφέρει στο ρεπορτάζ της: «Οι τρεις… μεγάλες της F1, δηλαδή η Ferrari, η Red Bull και η Mercedes έχουν… σημαντικές διαφορές! Από τη μία η Ferrari και η Red Bull δεν προτίθενται να υποχωρήσουν ως προς το φλέγον θέμα που έχει προκύψει για περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού. Αντιθέτως, η Mercedes βλέπει πιο συμπαθητικά τις απαιτήσεις των λιγότερο ισχυρών ομάδων. Εν μέσω αυτής της διαφωνίας, από τη «Scuderia» αφέθηκε να εννοηθεί πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει δια παντός από το χώρο της Formula 1»!

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ferrari, Mατία Μπινότο, είπε στη «Guardian»: «Η μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού στα 135 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ απαιτητική σε σύγκριση με αυτό που καθιερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές θυσίες, ειδικά σε ανθρώπινους πόρους. Εάν θέλουν να το μειώσουν περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές, για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς