22.1 C
Athens

Νησιά Φερόε: Αρχίζει το πρωτάθλημα, απαγορεύεται το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης

Την ώρα που μόνο στη Λευκορωσία, στη Νικαράγουα και στο Τατζικιστάν παίζεται ποδόσφαιρο, τα Νησιά Φερόε ετοιμάζονται να αφήσουν στην… άκρη τον κορωνοϊό και να εκκινήσουν το πρωτάθλημα τους.

Το Σάββατο 9 Μαΐου θα γίνει η σέντρα, ενώ ήδη έχει γνωστοποιηθεί το πρωτόκολλο που θα ακολουθείται ώστε να υπάρξει περιορισμός και να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα, στο γήπεδο θα απαγορεύεται το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης στο έδαφος από τους ποδοσφαιριστές, ενώ κάθε παίκτης θα έχει το δικό του μπουκάλι για να πιει νερό. Το πλύσιμο των χεριών κρίνεται επιτακτικό πριν και μετά τις αναμετρήσεις και η μπάλα θα απολυμαίνεται πριν τη σέντρα.

«Επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Από τη Δευτέρα τα σχολεία άνοιξαν ξανά και τώρα μπορούμε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Στην πραγματικότητα το κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μόνο ανά ομάδες των πέντε», είπε στη Mundo Deportivo ο Πέδρο Ταρανκόν, Ισπανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Νησιών Φερόε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, δεν έχει καταγραφεί θάνατος από κορωνοϊό, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι λιγότερα από 200.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς