23.3 C
Athens

Προειδοποίηση από τη Διεθνή Αμνηστία για την πώληση της Νιούκαστλ

«Καμπανάκι» από τη Διεθνή Αμνηστία για την εξαγορά της Νιούκαστλ αντί 300 εκατομμυρίων λιρών από μια κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Με επιστολή της, η οργάνωση ζητά από την Premier League να προχωρήσει σε έρευνα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία πριν εγκρίνει την πώληση της αγγλικής ομάδας, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό από τα εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα. Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων επιβλέπεται από τον Πρίγκιπα της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον οποίο η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί για πολλαπλή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζικές εκτελέσεις, φυλάκιση γυναικών ακτιβιστριών και τη δολοφονία το δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Κέιτ Άλεν, τόνισε: «Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε φως στην ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση παικτών και προσωπικού. Υπάρχει τώρα κίνδυνος η πανδημία να «χρησιμοποιηθεί» ώστε να ληφθεί μία απόφαση που δεν θα είναι ηθική. Όλες οι εταιρείες πρέπει να προστατευθούν από εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι πρέπει να είναι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά η Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς