22.7 C
Athens

Κον – Μπεντί: Πυρηνική επίθεση ο κορωνοϊός, ο Μπαπέ θα κοστίζει 35-40 εκ. ευρώ

Ο Ντάνιελ Κον – Μπεντί μίλησε για την έξαρση του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντας τον ως «πυρηνική επίθεση», ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψή του ότι η κατάσταση θα βοηθήσει τον αθλητισμό να καθαρίσει από τον παραλογισμό.

O πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων – Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε στην «Ouest – France» και επισήμανε ότι ο κορωνοϊός θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μην έχει πια υπέρογκα συμβόλαια και υπερκοστολογήσεις παικτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αυτή η κρίση θα καθαρίσει τον παραλογισμό του επαγγελματικού αθλητισμού. Είναι σαν να υπήρχε μια πυρηνική επίθεση και ήταν απαραίτητη μια ανοικοδόμηση.

Αύριο, ο Μπαπέ θα στοιχίσει το πολύ 35-40 εκατομμύρια ευρώ και όχι 200. Και ποιος θα μπορέσει να τον αγοράσει; Θα υπάρχει ένας έλεγχος και θα είναι απαραίτητη μια αλλαγή στις μισθολογικές σκάλες. Είναι μια αναδιοργάνωση, η οποία δεν αφορά μόνο τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, αλλά και τα δικαιώματα εικόνας και διαφήμισης. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα παίζουν χειρότερα επειδή θα πληρώνονται λιγότερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς