16.6 C
Athens

Μπάχαλο στη La Liga: Βαλένθια και Χετάφε στα κάγκελα με την Ομοσπονδία

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη και προκαλεί καθημερινά πολλούς θανάτους, οι σύλλογοι στην Ισπανία έχουν να επεξεργαστούν ένα σωρό δεδομένα όσον αφορά στη συνέχιση ή μη της σεζόν.

Η πρόταση της ισπανικής Ομοσπονδίας για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εφόσον υπάρξει οριστική διακοπή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των ομάδων. Η Βαλένθια ήταν εκείνη που άνοιξε τον… χορό των αντιδράσεων στέλνοντας επιστολή στην UEFA και κατέστησε υπεύθυνο τον πρόεδρο Ρουμπιάλες για την πρόταση.

Η διοίκηση των νυχτερίδων ξεκαθαρίζει πως βάσει κανονισμών δεν έχει δικαίωμα ο φιναλίστ του Κυπέλλου (Αθλέτικ) να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, πολλώ δε μάλλον όταν ο τελικός είναι πιθανό να μη διεξαχθεί φέτος. Η Βαλένθια δε θα δεχθεί να δώσει το εισιτήριο της 7ης θέσης στους Βάσκους και ως εκ τούτου πετάει το… μπαλάκι στην UEFA.

Αντιδράσεις έχουν προκύψει και από την πλευρά της Χετάφε: Οι Μαδριλένοι που πραγματοποιούν μία ακόμη φανταστική σεζόν δε θέλουν να πάρει το εισιτήριο του Champions League η τέταρτη Ρεάλ Σοσιεδάδ, μιας και μοιράζονται τους ίδιους βαθμούς (42) και τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (+12).

Η Χετάφε ζητά να μετρήσει το αποτέλεσμα του ματς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο (η ομάδα του Μπορνταλάς είχε φύγει με το «διπλό» από το Σαν Σεμπαστιάν), ωστόσο κάτι τέτοιο δε μοιάζει εφικτό.

Το σίγουρο είναι πως εφόσον επικρατήσει το σενάριο της οριστικής διακοπής, που δεν είναι απίθανο αν η κατάσταση δεν καλυτερεύσει, θα υπάρξει μεγάλη διαμάχη για τα εισιτήρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς