19 C
Athens

Κρίστισιτς: Η διαφορά της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πολλοί νομίζουν

Ο Νέναντ Κρίστισιτς, σε συνέντευξή του στη «Sportday», αναφέρθηκε στη διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε επίσης για τη συνεργασία του με τον τεχνικό της Ένωσης, Μάσιμο Καρέρα και για το υπό κατασκευή νέο «σπίτι» της ΑΕΚ, την «Αγια Σοφιά».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος διεθνής της Ένωσης:

Για το ότι μεταμορφώθηκε κατά τη συνεργασία με τον Μάσιμο Καρέρα: «Είναι γεγονός ότι ο Καρέρα με βοήθησε πολύ, πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ. Αυτό που κυρίως συνέβαλε στη βελτίωσή μου είναι ότι μόνο με τον Καρέρα αισθάνθηκα σιγουριά μέσα στο γήπεδο και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ακόμη κι αν κάνω μία λάθος πάσα ξέρω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Βεβαίως γνωρίζω ότι μετά το λάθος μου, οφείλω να συνεχίσω σε ό,τι κάνω στο ματς με πίστη και με την ίδια διάθεση. Και αυτό οφείλεται στον τωρινό προπονητή. Η συμβολή του είναι μεγάλη στο να είμαι αυτός που πρέπει και μπορώ να είμαι».

Για το τι άλλαξε ο Καρέρα στα αποδυτήρια: «Αποτελεί ισχυρή προσωπικότητα, με ξεκάθαρο πλάνο και σχέδιο για το ποδόσφαιρο, το οποίο ξέρει πώς να το εφαρμόσει. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του Καρέρα και είναι λογικό να έχει μετρήσει και ως προς τον τρόπο λειτουργίας στα αποδυτήρια».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, όσο πολλοί μπορεί να νομίζουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι υστερούμε. Ίσως η διαφορά να ήταν πολύ ξεκάθαρη στην αρχή του πρωταθλήματος, όταν δεν ήμαστε καλά με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να δείχνουν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από εμάς. Αν δούμε όμως τους τελευταίους τρεις τέσσερις μήνες, μπορούμε να πούμε ότι η διαφορά ανάμεσα στις τρεις ομάδες της κορυφής δεν είναι εμφανής».

Για το αν σκέφτεται την είσοδο στην «Αγια-Σοφιά»: Είναι λογικό να το σκέφτεσαι όταν η ομάδα σου κατασκευάζει ένα καινούριο και τόσο όμορφο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα σχέδια ούτε να γνωρίζεις πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον. Το μέλλον εξαρτάται τόσο από εμάς τους ποδοσφαιριστές, όσο και από το κλαμπ, όπως επίσης και από άλλους παράγοντες, που είναι αστάθμητοι και δεν μπορείς να τους υπολογίσεις εκ των προτέρων».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς