18.2 C
Athens

F1: Προς Ιούλιο και κεκλεισμένων των θυρών το GP Αυστρίας

Πιθανή είναι πλέον η διεξαγωγή του Αυστριακού Grand Prix κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι αντίθετη στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στις αρχές Ιουλίου.

Οι πρώτοι εννέα αγώνες του φετινού καλενταριού έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί και με το Γαλλικό GP να αναμένεται να έχει την ίδια μοίρα, το νέο πιθανό σενάριο βάζει την πίστα του Spielberg στην θέση του εναρκτήριου αγώνα για το 2020.

Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αθλητισμού και αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Werner Kogler, δήλωσε:

«Δεν θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση από τους αγώνες σε ένα στάδιο. Πολλαπλοί άνθρωποι επηρεάζονται. Οι κανόνες ελάχιστης απόστασης θα πρέπει να διατηρηθούν με τον ίδιο τρόπο φυσικά, αλλά αυτό φαίνεται πιθανό.»

«Δεν δεν θέλω να αποκρύψω το γεγονός ότι είμαι σε επαφή με τον κυβερνήτη της Στυρίας [κρατίδιο της Αυστρίας όπου και βρίσκεται η πίστα] σχετικά με το θέμα αυτό. Το τρέχον πρόγραμμα για τον Ιούλιο ισχύει ακόμα στις συζητήσεις αυτές.»

«Τελικώς, οι αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους. Ήμουν επίσης σε επαφή με τον Helmut Marko, ο οποίος παίζει τον ρόλο του ανταποκριτή και του διαμεσολαβητή.»

Τέλος, ο Kogler δήλωσε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο θα είναι οι έλεγχοι όσων εισέρχονται στην χώρα, προκειμένου να διαπιστευτεί ότι δεν είναι φορείς του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξαιρέσεις στα μέτρα αυτά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να μειώνει τους περιορισμούς στην χώρα, επιτρέποντας σε ορισμένα καταστήματα να ξανανοίξουν.

Πηγή: totalracing.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς