18.2 C
Athens

Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη (vid)

Μετά την ΕΕΑ και το Μονομελές Πρωτοβάθμιο όργανο της Super League, σήμερα ήταν η σειρά της ΕΠΟ να επικυρώσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αποδεδειγμένη και τελεσίδικα δεδικασμένη πλέον σχέση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης όχι μόνο τινάζει στον αέρα την κανονικότητα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά ουσιαστικά «ακυρώνει» και τον περυσινό τίτλο που κατέκτησαν οι Θεσσαλονικείς.

Όπως θα θυμάστε, η απαρχή της σχέσης κυριαρχικής επιρροής των δυο ΠΑΕ τοποθετείται στην έναρξη της σεζόν 2018/19, γεγονός που αναμένεται να μας απασχολήσει στο επόμενο διάστημα: ακόμα και αν ο Ολυμπιακός δεν προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ζητώντας την αφαίρεση τίτλου, θα πρέπει η Επιτροπή να το κάνει αυτεπαγγέλτως.

Μέχρι να αλλάξει κάτι, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να θεωρείται ομάδα της Super League. Κάτι που δεν θα συνέβαινε βεβαίως αν δε μεσολαβούσε ένα ανεπανάληπτο νομοθετικό πραξικόπημα με την υπογραφή του Γ. Γεραπετρίτη και συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν εν μια νυκτί καθορίστηκαν νέες, πολύ πιο επιεικείς ποινές για ένα ποδοσφαιρικό παράπτωμα που σοβαρότερό του δεν υπάρχει. Ακόμα κι έτσι όμως, ενώ το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το κατέκτησε σπαθένια και με σημαντική διαφορά (το +7 θα ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί στα πλέι οφ), το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη πρόβαλε ένα ρεπορτάζ – μνημείο παραπληροφόρησης και βιασμού της αλήθειας. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του προέδρου του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες!

Και επειδή θα υπήρχαν πολλοί που δεν θα μας πίστευαν, παραθέτουμε αυτούσιο το «ρεπορτάζ» του Open Tv…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς