18 C
Athens

Μ. Λουτσέσκου για Καστίγιο: Λέει ψέματα, μεγάλο λάθος η μεταγραφή του

Το 2007 ο Νέρι Καστίγιο πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ποτέ δεν είχε την εξέλιξη που φανταζόταν.

Σε δηλώσεις του ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον τότε προπονητή του, Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν ήταν καθόλου καλές, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην τον αφήνει να ταξιδέψει στην Ουρουγουάη όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.

Ο Λουτσέσκου απάντησε με σκληρά λόγια στον Καστίγιο, τονίζοντας ότι η μεταγραφή του ήταν «μεγάλο λάθος» για τον ουκρανικό σύλλογο, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι ποτέ του δεν θα έλεγε όχι σε οικογενειακό θέμα.

Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος προπονητής δήλωσε:

«Λέει ψέματα δεν θα μπορούσα να το κάνω σε κανέναν αυτό. Πάντα όταν υπάρχουν σοβαρά οικογενειακά ζητήματα αφήνω τους παίκτες να φεύγουν. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Ο Ντεντίνιο πήγε σπίτι του όταν γέννησε η γυναίκα του, πως θα μπορούσα να αρνηθώ (σ.σ.: στον Καστίγιο) όταν έχασε την μητέρα του. Ποιος το πιστεύει αυτό; Δεν μπορεί μάλλον να μου συγχωρέσει το γεγονός πως δεν τον χρησιμοποιούσα στη Σαχτάρ και ψάχνει για δικαιολογίες».

Για τη μεταγραφή του Καστίγιο επισήμανε ότι ήταν «μεγάλο λάθος», λέγοντας: «20 εκατομμύρια, είχα ενστάσεις. Είχε κάνει απλά μια καλή σεζόν στον Ολυμπιακό την προηγούμενη χρονιά. Έπαιξε καλά απέναντι μας στα ματς που έληξαν 2-2 και 1-1. Είχε σκοράρει και στα δύο παιχνίδια.

Είχε ταλέντο, αλλά ήταν εντελώς απείθαρχος. Στις συναντήσεις με την ομάδα άπλωνε τα πόδια του στο τραπέζι. Τον έδιωξα δύο φορές από την ομάδα. Βλέποντας πως δεν μπορούσε να παίξει σε εμάς τον βοήθησα να βρει ομάδα. Μίλησα με τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον που τον παρακολουθούσε πιο πριν και έτσι παραχωρήθηκε με δανεισμό στη Μάντσεστερ Σίτι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς