20.6 C
Athens

Μπινότο: Δε θα δουλέψει η επιβολή ενός οριζοντίου budget cap

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, εξέφρασε την άποψη ότι η επιβολή ενός «οριζοντίου» budget cap δεν θα δουλέψει και πως θα βλάψει τον απώτερο στόχο της ενθάρρυνσης του υψηλού ανταγωνισμού.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, από την σεζόν του 2021 και μετά, οι ομάδες θα μπορούν να ξοδέψουν μέχρι 175 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία δεν προσμετρούνται οι μισθοί οδηγών και τα κόστη για το marketing.

Ωστόσο, μετά την εμφανή επίδραση της πανδημίας στην λειτουργία της Formula 1, έχουν υπάρξει συζητήσεις για περαιτέρω μείωση του cap αυτού στα μόλις 100 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Οι συζητήσεις αυτές, οι οποίες γίνονται μεταξύ της Liberty Media, της FIA και των επικεφαλής των ομάδων, φαίνεται να βρίσκουν την Ferrari να αντιδρά σε αυτή την πιθανή περαιτέρω μείωση του ορίου, με τον Binotto να δηλώνει στο Sky Sports:

«Συζητάμε με την F1, την FIA και όλες τις άλλες ομάδες για μια μείωση στο budget cap, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν κάνουμε αυτή την «άσκηση», κάποιοι από εμάς έχουμε διαφορετικές δομές [ως ομάδες] και διαφορετικούς πόρους.»

«Υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι κατασκευαστές, όπως η Ferrari και άλλες κορυφαίες ομάδες. Σχεδιάζουμε, αναπτύσσουμε, κάνουμε το homologation και παράγουμε κάθε ένα εξάρτημα των μονοθεσίων μας, ενώ άλλες ομάδες είναι πελάτες, οπότε αγοράζουν κάποια εξαρτήματα και δεν έχουν την ίδια δομή, διότι δεν σχεδιάζουν, αναπτύσσουν κτλ. όλα τα εξαρτήματα.»

«Επομένως νομίζω ότι όταν συζητάμε για ένα budget cap, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις διαφορετικές καταστάσεις και είναι σημαντικό να βρούμε ένα κοινό έδαφος με κάποιον τρόπο, το οποίο να ταιριάζει στις διαφορετικές αυτές καταστάσεις. Ίσως η απάντηση να μην είναι ένα μόνο budget cap, ίδιο για όλες τις ομάδες.

Πηγή: Totalracing

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς