21.8 C
Athens

Ο πρόεδρος της La Liga αποκάλυψε την πιθανή ημερομηνία επανέναρξης

Ο κορωνοϊός έχει… δέσει τα χέρια των πρωταθλημάτων, τα οποία αναζητούν λύσεις σε συνεργασία πάντα με την UEFA προκειμένου να βρεθεί μια ημερομηνία επανέναρξης.

Ασφαλώς, όσο η υγεία των εμπλεκόμενων πλευρών δεν είναι διασφαλισμένη και οι χώρες βρίσκονται σε καραντίνα, τα πάντα βρίσκονται στη σφαίρα του… υποθετικού.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, σε δηλώσεις που έκανε αποκάλυψε πως σε συνεργασία με την UEFA έχουν βρεθεί δύο πιθανές ημερομηνίες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η μία είναι στις 29 Μαΐου και η άλλη στις 6 Ιουνίου. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που διακοπεί το πρωτάθλημα, καθώς η χασούρα μπορεί να φτάσει το 1.000.000.000 ευρώ!

Σημειώνεται πως αρκετές ομάδες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με παίκτες του για περικοπές, ενώ μέχρι στιγμής σε καθεστώς περικοπών έχουν προχωρήσει Εσπανιόλ, Μπέτις, Αλαβές, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Απ’ όλα τα πιθανά σενάρια που επεξεργαζόμαστε μαζί με την UEFA τα πιο πιθανά είναι αυτά που θέλουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Μαΐου ή στις 6 Ιουνίου. Δεν μπορούμε να πούμε ακριβή ημερομηνία, αυτή θα μας δοθεί από τις αρχές της χώρας, αλλά σίγουρα όποια κι αν είναι θα έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούν οι ομάδες».

Εξίσου προετοιμασμένος είναι ο ισπανός παράγοντας και για τις οικονομικές απώλειες που θα υπάρχουν, καθώς και στο οικονομικό κομμάτι υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια.

«Αν δεν γίνουν οι αγώνες οι απώλειες θα φτάσουν το 1 δις ευρώ, αν γίνουν οι αγώνες χωρίς κόσμο τότε θα έχουμε ζημιά ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ αν γίνουν οι αγώνες με κόσμο τότε θα μιλάμε για απώλειες 150 εκατ. ευρώ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς