18.6 C
Athens

Σεβτσένκο: Μου θυμίζει Τσέρνομπιλ η πανδημία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, Αντρέϊ Σεβτσένκο, μίλησε στο «Sky Italia», για την τραγική κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα με την πανδημία του covid – 19 και την παρομοίασε με την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ, που έπληξε την πατρίδα του.

«Είμαι καλά, μένω έξω από την πόλη και είμαι κλειδωμένος μέσα εδώ και περίπου 10 ημέρες. Η μόνη λύση είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο σπίτι και να δώσουμε στους γιατρούς την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, πράγμα που είναι πραγματικά τεράστιο. Από νοσηλευτές μέχρι εθελοντές, είναι οι ήρωες της εποχής μας», ανέφερε αρχικά.

Παρομοιάζοντας όσα συμβαίνουν με την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ, η οποία έπληξε την πατρίδα του το 1986: «Έζησα μια παρόμοια στιγμή. Ήμουν εννέα ετών, όταν η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Τσέρνομπιλ εξερράγη. Ήταν πολύ δύσκολο. Επαναλαμβάνω, το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αποφύγουμε μία ηλίθια συμπεριφορά. Κανένας από εμάς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν φέρει τον ιό. Δεν χρειάζεται να βγούμε έξω, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας, αλλά ειδικά τους ανθρώπους για τους οποίους η λοίμωξη θα είναι μείζον πρόβλημα», δήλωσε ο Σεβτσένκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς