17.7 C
Athens

Βαλβέρδε: «Ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά του Ντεμπελέ»

Την αισιοδοξία του ότι φέτος ο Ντεμπελέ θα δείξει την πραγματική του αξία εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δέχεται κριτική από τα ισπανικά μέσα τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των κινήσεών του στο μεταγραφικό παζάρι, μίλησε για πρώτη φορά από την τελευταία αγωνιστική της La Liga, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» δήλωσε για τον Μούσα Ντεμπελέ: «Ελπίζουμε πως φέτος θα είναι η χρονιά του, είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής ο οποίος εξαιτίας των τραυματισμών του δεν μπόρεσε να προσφέρει πέρυσι όσο όλοι θα θέλαμε».

Επίσης, σχετικά με την απόκτηση του Μάλκολμ από την Μπορντό, υποστήριξε: «Είναι ένας νέος παίκτης και πιστεύουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει, είτε ως βασικός είτε προερχόμενος από τον πάγκο, κάτι που θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο ματς με την Τότεναμ».

Για την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού δήλωσε:« Είναι μια σημαντική απώλεια για την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αντίστοιχα του Αντρές Ινιέστα για εμάς. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό. Όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να είναι καλύτερες από την προηγούμενη σεζόν.Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει ένας ισχυρός συνδιεκδικητής, όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης».

Σχετικά με το ηλικιακό «χάσμα» των παικτών της Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε είπε:« Η επιθυμία της ομάδας δεν είναι μόνο η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιο έμπειροι παίκτες πρέπει να βοηθήσουν τους νεότερους αλλά και το αντίστροφο. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις σε αυτή την ομάδα, όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Τους παίκτες που επιλέξαμε τους εμπιστευόμαστε απολύτως».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς