19.2 C
Athens

Για τους Ευρωπαίους, Ελλάδα ίσον Ολυμπιακός και Καραϊσκάκη!

Μεγάλο μέρος του πλανήτη είναι κλεισμένο σπίτι του, οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν παγώσει μέχρι νεωτέρας και όλοι ευελπιστούν να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η μαύρη περίοδος και να επανέλθει η κανονικότητα με τον κόσμο υγιή.

Τα τσάλεντζ και οι ψηφοφορίες δίνουν και παίρνουν αυτό το διάστημα, ενώ οι ρετρό ιστορίες έχουν την τιμητική τους στο εξωτερικό. Έντονο ελληνικό και -κυρίως- ερυθρόλευκο ενδιαφέρον όμως συναντήσαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ισπανικά δίκτυα, το Movistar+.

Ελλείψει αγωνιστικής δράσης, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του το αθλητικό κανάλι έθεσε ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα στον κόσμο. Αφού παρέθεσε τις σημαίες εννέα διαφορετικών χωρών (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βραζιλία και Αργεντινή), ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει σε ποιας ομάδας το γήπεδο θα ήθελε να παρευρεθεί και να ζήσει την εμπειρία.

Προσέξτε: Όχι ποιο είναι το πιο αγαπημένο, αλλά ποιο έχει την πιο μαγική ατμόσφαιρα και που ο κόσμος είναι μοναδικός. Πού θα περάσει καλύτερα κάποιος ακόμα κι αν δει την ομάδα του να χάνει σε αυτό το γήπεδο.

Για την Ελλάδα δεν υπήρξε μεγάλη… ποικιλία απαντήσεων: Και αυτό γιατί η πλειοψηφία απάντησε Ολυμπιακός. Κάποιοι εξ’ αυτών είδαν τις ομάδες τους να υποκλίνονται στην ανωτερότητα των Ερυθρόλευκων στο… καμίνι του Καραϊσκάκη και απάντησαν πως βίωσαν μια… δραματική εμπειρία, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική.

Το βέβαιο είναι πως οι φίλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν απίθανη ατμόσφαιρα φέτος στα (πολλά) ευρωπαϊκά ματς των Ερυθρολεύκων και θα το έκαναν και με τη Γουλβς αν δεν είχε… μεσολαβήσει ο κορωνοϊός.

Ευχής έργο, να ολοκληρωθεί η κατάσταση αυτή σύντομα προκειμένου ο κόσμος να βρεθεί εκ νέου υγιής στο γήπεδο και οι ξένοι να θαυμάσουν την ατμόσφαιρα στο φαληρικό στάδιο.

* Για την ιστορία, μέχρι στιγμής, εκτός από τον Ολυμπιακό, η Ντόρτμουντ στη Γερμανία, η Μαρσέιγ στη Γαλλία και η Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή δε χάνουν την… πρωτιά στην προτίμηση του κόσμου.

Το σχετικό γκάλοπ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς