17.6 C
Athens

Premier League: Προσφυγή 8 ομάδων στο CAS για να διατηρηθεί η τιμωρία της Σίτι

Τα πάντα γυρίζουν γύρω από τον κορωνοϊό που σαρώνει τον πλανήτη, ωστόσο για τις ομάδες υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που τρέχουν σε δικαστήρια.

Επί παραδείγματι, η Μάντσεστερ Σίτι έχει τιμωρηθεί από την UEFA με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ λόγω της παραβίασης των κανόνων του FFP. Για αυτό τον λόγο, οι Πολίτες προσέφυγαν στο CAS ζητώντας τη μείωση της ποινής προκειμένου να αγωνιστούν κανονικά στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει αρκετό δρόμο. Όπως αναφέρει η Daily Mail, οχτώ ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ προσέφυγαν και αυτές στο CAS ζητώντας να διατηρηθεί η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι. Προφανώς γιατί έχουν και έννομο συμφέρον, αφού η 5η θέση θα δώσει εισιτήριο στην επόμενη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτές που προσέφυγαν ήταν οι Λίβερπουλ, Λέστερ, Τσέλσι, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μπέρνλι και Άρσεναλ. Ωστόσο, η εκδίκαση λόγω του κορωνοϊού καθυστερεί, οπότε δεν αποκλείεται να ισχύσει η αρχική απόφαση, μιας και δεν υπάρχει αρκετό χρονικό περιθώριο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς