14.9 C
Athens

Aνείπωτη τραγωδία: Νεκρά τα δίδυμα κοριτσάκια από την πυρκαγιά στο Μάτι

Βρέθηκαν νεκρά, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους • Εγινε η ταυτοποίηση των σορών με τη βοήθεια του γενετικού υλικού • Το ανακοίνωσε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης

Ο επίλογος γράφτηκε για την οικογένεια Φιλιπποπούλου με τον πιο τραγικό τρόπο.
Τα δίδυμα 9χρονα κοριτσάκια, η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου, που όλοι περίμεναν και ήλπιζαν να βρεθούν ζωντανά, δυστυχώς είναι νεκρά.

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους βάσει του γενετικού υλικού. Την είδηση δημοσιοποίησε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τις έρευνες για την αναζήτησή τους.

Τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν νεκρά αγκαλιά με τους παππούδες τους στο Μάτι. Μάλιστα, ήταν ανάμεσα στα 26 άτομα που βρήκαν τραγικό θάνατο στο «οικόπεδο της φρίκης», εγκλωβισμένα ανάμεσα στη φωτιά και τον γκρεμό.

Την τραγική είδηση δημοσίευσε και ένας φίλος της οικογένειας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «O επίλογος γράφτηκε. Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά. Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει», έγραψε.

Το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς των δύο κοριτσιών κλήθηκαν να πάνε στο νεκροτομείο ρούχα και παιχνίδια των δύο κοριτσιών, καθώς το δείγμα γενετικού υλικού που υπήρχε ήταν ανεπαρκές και χρειαζόταν περισσότερο για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις. Φαίνεται πως με το επιπλέον γενετικό υλικό που προσκομίσθηκε, έγινε η ταυτοποίηση πέραν πλέον πάσης αμφιβολίας.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε στοιχεία θρίλερ, τελείωσε δυστυχώς με τον πιο δραματικό τρόπο. Για ημέρες παρακολουθούσαμε έναν τραγικό πατέρα που μέσα στην απελπισία του πίστεψε πως αναγνώρισε τα κοριτσάκια του μέσα από ένα τηλεοπτικό πλάνο σε ένα βίντεο που έδειξε το κανάλι Alpha και από τότε τα αναζητούσε.

Tελικά ο άνδρας που φαινόταν στο τηλεοπτικό πλάνο μαζί με τα κορίτσια πήγε στις αρχές, προσκομίζοντας στοιχεία που αποδείκνυαν πως εκείνα τα κοριτσάκια ήταν παιδιά του. Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε τέλος στο θρίλερ και τα δίδυμα της οικογένειας Φιλιπποπούλου θεωρήθηκαν και επίσημα αγνοούμενα, ενώ εκδόθηκε Amber Alert.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών έκανε το γύρο του κόσμου, έγραψαν γι’ αυτήν ακόμα και οι βρετανικοί Times, αλλά και η Daily Mail. Η βρετανική εφημερίδα περιέγραφε πως οι δύο δίδυμες αδερφές παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο, έξω από την Αττική, το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από αλιείς της περιοχής, όμως έκτοτε αγνοούνταν.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε πως τα δύο κοριτσάκια δεν ανέβηκαν ποτέ στη βάρκα. Είχαν μείνει πίσω, στο πολύπαθο Μάτι και η τόσο σύντομη ζωούλα τους είχε σβήσει μέσα στις φλόγες στο «οικόπεδο της φρίκης». Στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς τους, που «έφυγαν» αγκαλιασμένοι μαζί τους.

Δεν αλλάζει ο αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν αλλάζει και μένει στους 87. Και αυτό, γιατί οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των παππούδων τους περιλαμβάνονταν ήδη στο συνολικό αριθμό των νεκρών που βρίσκονταν στο νεκροτομείο και απέμενε η ταυτοποίησή τους με τη μέθοδο του DNA.

Αυτός ήταν προφανώς και ο λόγος που ζητήθηκε το έξτρα γενετικό υλικό που προσκόμισαν οι τραγικοί γονείς. Ισως, μάλιστα, αυτός να ήταν ενδεχομένως και ο λόγος που χθες, ο ιατροδικαστής Μπογιώκας, μίλησε με τόσο μεγάλη, τόσο εμφανή μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, συναισθηματική φόρτιση για αυτά που οι ίδιοι οι ιατροδικαστές, βιώνουν αυτές τις ημέρες, χωρίς να μπορούν να αποστασιοποιηθούν, αν και έμπειροι επαγγελματίες. Εκείνος ήξερε ότι υπήρχαν δύο σοροί στο νεκροτομείο Αθηνών, που τα περισσότερα στοιχεία έδειχναν πως πιθανότατα ήταν τα αγνοούμενα δίδυμα κοριτσάκια…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς