18.2 C
Athens

Οδηγία από το State Department: Αμερικανοί, γυρίστε πίσω

Μια πρωτοφανή, σε καιρό ειρήνης, οδηγία εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η Ουάσινγκτον, καλώντας τους πολίτες της από όλες τις χώρες του κόσμου να επιστρέψουν στη βάση τους.

Η οδηγία, επιπέδου 4, του State Department, δεν έχει δοθεί ποτέ στο παρελθόν και δείχνει το μέγεθος της σοβαρότητας της πανδημίας που έχει επηρεάσει τον πλανήτη. «Σε χώρες όπου οι πτήσεις είναι ακόμα δυνατές, οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να επιστρέψουν άμεσα σε αμερικανικό έδαφος. Οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι θα μείνουν εκεί για αόριστο χρονικό διάστημα».

Η συγκεκριμένη οδηγία επηρεάζει φυσικά όλους τους Αμερικανούς αθλητές που εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι θα πρέπει να έρθουν σε άμεση συνεννόηση με τις ομάδες τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πρώτος Αμερικανός πολίτης που επέστρεψε στις ΗΠΑ ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, ενώ για την πατρίδα τους αναχώρησαν ήδη οι Πολ, Έλις, Ρούμπιτ και Μπόλντγουιν του Ολυμπιακού, κάτι που θα κάνει αύριο και ο Ρότσεστι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς