21.7 C
Athens

CEV Cup: Δύο σετ μακριά από τον τελικό η Νοβοσιμπίρσκ του Ντζίζγκα

Στο μοναδικό παιχνίδι βόλεϊ στην Ευρώπη που διεξήχθη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ του πρώην πασαδόρου του Ολυμπιακού, Φαμπιάν Ντζίζγκα, έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα για να βρεθεί στον τελικό του CEV Cup.

Ο ρώσικος σύλλογος νίκησε στον «εμφύλιο» τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 3-1 σετ στην έδρα της και στον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα θα διεκδικήσει δύο σετ στην Αγία Πετρούπολη για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού στον άλλον ημιτελικό, Μόντενα – Γαλατάσαραϊ (όποτε και αν διεξαχθεί).

Θυμίζουμε πως οι αναμετρήσεις βόλεϊ στη Ρωσία συνεχίζονται κανονικά -κεκλεισμένων των θυρών-, αφού με νεότερη ανακοίνωση της η ομοσπονδία διευκρίνισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Εκπληκτικό ματς πραγματοποίησε ο Πολωνός διεθνής πασαδόρος, Ντζίζγκα που μοίρασε υποδειγματικά το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, ενώ είχε και 3 πόντους (1 άσος, 1 μπλοκ, 1/1 επ.). Ο Σάβιν είχε 19 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους έκανε τη διαφορά ο Γερμανός σταρ, Γκιόργκι Γκρόζερ με 25 (54% επ., 1 μπλοκ).

Τα σετ: 3-1 (25-22, 25-23, 23-25, 25-22)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς