18.8 C
Athens

Ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας Φύτρου

Το ανακοίνωσε συντετριμμένη η τραγική μητέρα που έχασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα δύο παιδιά και τον σύζυγό της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η τελευταία πράξη του δράματος της οικογένειας Φύτρου γράφτηκε πριν από λίγο, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης Εβίτας, που πήδηξε στο κενό για να σωθεί από τη φωτιά στο Μάτι και βρήκε τραγικό θάνατο.

Αυτό ανακοίνωσε συντετριμμένη πριν από λίγο η μητέρα στο νοσοκομείο όπου εκλήθη.

Στην φονική πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους και ο αδελφός της, ο 11χρονος Ανδρέας, και ο πατέρας τους, Γρηγόρης. Οι δυο τους είχαν βρεθεί απανθρακωμένοι δίπλα από το καμένο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγική Βαρβάρα Φύτρου είχε συγκινήσει τους πάντες με το μήνυμα που είχε γράψει όταν έγινε γνωστό ότι έχασε την οικογένειά της στη φονική πυρκαγιά.

Είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Οταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου, θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα»…

Πώς μπορεί, άραγε, να παρηγορηθεί αυτή η γυναίκα που έχασε σε λίγες στιγμές ολόκληρο το σύμπαν της; Θα πληρώσει, άραγε, ποτέ κανείς γι’ αυτό, ώστε να αισθανθεί και η ίδια πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι ψυχές των αγαπημένων της θα αναπαυθούν εν ειρήνη;

Η Βαρβάρα Φύτρου που την ώρα που παιζόταν το δράμα στο Μάτι βρισκόταν στην εργασία της στην Αθήνα και επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα, να φτάσει κοντά στους δικούς της, όταν έμαθε για την πυρκαγιά, είχε γράψει λόγια που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Tα είχε διαβάσει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, που ήταν προσωπικός φίλος της οικογένειας:

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: «Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις». Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Οταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς