22.1 C
Athens

Κορωνοϊός: Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων, €800 ευρώ σε εργαζόμενους, μείωση ΦΠΑ σε μάσκες-αντισηπτικά

Προϋπόθεση ένταξης των επιχειρήσεων στα μέτρα να μην προχωρήσουν σε απολύσεις – Εργαζόμενοι που αναστέλλεται η σύμβασή τους θα πληρώνουν το 60% του ενοικίου εφόσον πρόκειται για α΄ κατοικία

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Σε εξειδίκευση των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσω του Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων:

– η αναστολή πληρωμής φόρων και επιχειρήσεων οριζόντια σε συγκεκριμένους κώδικες δραστηριότητας που πλήττονται δραστικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού. Αφορά τον Μάρτιο και αν απαιτηθεί θα δοθεί παράταση. Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις η καταβολή οφειλών από βεβαιώσεις ΦΠΑ Μαρτίου και οι βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ ή ελεγκτικά κέντρα. Τονίζεται ότι προϋπόθεση αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υπόχρεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή η λειτουργία 200.000 επιχειρήσεων με 600.000 εργαζομένους. Παράλληλα 100.000 επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κρατική εντολή επηρεάζονται δραστικά και θα ενταχθούν στο μέτρο.

Διαβάστε όλα τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στο POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς