17.8 C
Athens

Καναβάρο για κορωνοϊό: Η Ευρώπη να παραδειγματιστεί από την Κίνα

Ο 46χρονος βετεράνος αμυντικός, Φάμπιο Καναβάρο, μίλησε για την έξαρση του κορωνοϊού στην πατρίδα του την Ιταλία, τονίζοντας πως όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει παραδειγματιστούν από τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού από την Κίνα.

«Από τη στιγμή που έφτασα στη Κίνα, πέρασα τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ήταν η τρίτη φορά που το έκανα αυτό. Με μέτρησαν και με θερμόμετρο. Στη συνέχεια συμπλήρωσα μία φόρμα που ρωτούσε για το που ήμουν και με ποιους ανθρώπους συναναστράφηκα. Από τη στιγμή που εισέρχεσαι στην Κίνα, παραμένεις σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Άμα έχεις ένα μέρος για να μείνεις θα παραμείνεις εκεί. Αλλιώς σου βρίσκουν ένα ξενοδοχείο.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Απλά πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και να προφυλαχθούμε.

Στην Ιταλία έχουμε καταλάβει την σοβαρότητα του κινδύνου. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει και μένει στα σπίτια του.

Ο πατέρας μου όμως δυσκολεύεται να αλλάξει την καθημερινή του ρουτίνα. Θέλει να αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο και να βρεθεί με τους φίλους του.

Του έδωσα όμως να καταλάβει, πως αν συνεχίσει να το κάνει αυτό, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του αλλά και όλων γύρω του.

Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Το ίδιο συνέβη και στη Κίνα. Είμαι περήφανος πάντως για τον τρόπο αντιμετώπισης από την χώρα μου».

Να σημειώσουμε ότι ο Φάμπιο Καναβάρο εργάζεται στην Κίνα ως προπονητής της Κουανγκτσόου Έβεργκραντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς