23.5 C
Athens

Πιτίνο: Τέλος από Παναθηναϊκό, τέλος και από Εθνική;

Οι τελευταίες μέρες είναι κρίσιμες για το μέλλον του Παναθηναϊκού, με παίκτες (Φριντέτ – Ράις) να αποχαιρετούν την ομάδα, τον προπονητή (Ρικ Πιτίνο) να ανακοινώνεται ως ο νέος τεχνικός του Αϊόνα και με τους Πράσινους να βρίσκονται προ των πυλών μίας ακόμα μεγάλης αλλαγής.

Οι μαζικές αποχωρήσεις από τους Πράσινους, φαίνεται πως δεν άρεσαν στον Αμερικανό προπονητή. Το θέμα Ρικ Πιτίνο – Παναθηναϊκός ολοκληρώνεται, καθώς ο Αμερικανός προπονητής έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έτσι, ο Πιτίνο θα επιστρέψει στο NCAA μετά από τρία χρόνια, κάτι το οποίο του έλειψε πάρα πολύ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο έμπειρος τεχνικός ακόμη τόνισε ότι είναι ιδαίτερα χαρούμενος, καθώς όπως επισήμανε θα μπορέσει να ολοκληρώσει το ταξίδι του στον χώρο του μπάσκετ στην Αμερική, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχει νιώσει ποτέ του.

Έτσι, οι Πράσινοι θα κοιτάξουν να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές, αφού ολοκληρωθεί επίσημα η σεζόν σε Ευρώπη και Ελλάδα, με το μέλλον να μην είναι σίγουρο για κανέναν μέσα στην ομάδα.

Το φιάσκο με την Εθνική

Πιτίνο - Εθνική

Το καλοκαίρι ο Αμερικανός προπονητής ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, ως ο νέος προπονητής της Εθνικής. Το τι γράφτηκε και ακούστηκε τις επόμενες μέρες δεν περιγράφεται, αλλά βλέπετε και ο ίδιος ο Πιτίνο φρόντισε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να μπει για τα… καλά στο μυαλό των Ελλήνων.

Οι δηλώσεις του, ότι για τους επόμενους μήνες είναι Έλληνας και ότι δεν θα αφήσει με τίποτα την Εθνική φαίνεται ότι πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Κοινώς, όπου ακούτε για πολλά κεράσια, κρατήστε μικρό καλάθι.

Ο κορωνοϊός είναι μία παράπλευρη κακοτυχία, καθώς τα προολυμπιακά τουρνουά είναι από πολύ δύσκολο έως και απίθανο να διεξαχθούν το καλοκαίρι, βάση της κατάστασης που επικρατεί αυτήν την στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, ο δρόμος του Πιτίνο είναι πλέον ορθάνοιχτος να αφήσει το «αμισθί» στην Ελλάδα για να μπορέσει να… βιοποριστεί από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.

Βέβαια, ακόμα και το γεγονός ότι υπέγραψε στην Εθνική Ελλάδας ήρθε μετά από ένα ντόμινο εξελίξεων το καλοκαίρι. Πριν υπογράψει τελικά, ο Αμερικανός προπονητής, η ΕΟΚ είχε έρθει σε συμφωνία με Έλληνα προπονητή για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά και να την οδηγήσει με ασφάλεια στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο, έγινε πρόταση στον Έλληνα τεχνικό από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και χωρίς δεύτερη σκέψη έφυγε για τις ΗΠΑ, με τον Πιτίνο να έρχεται μετά για να καλυφθεί η… χασούρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Πιτίνο δεν ήρθε για να μείνει στην Εθνική, για να το θέσουμε καλύτερα όμως, ήρθε στην Εθνική για να ρίξει η ΕΟΚ στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ο Βασιλακόπουλος δεν ήθελε να φανεί προς τα έξω η ανικανότητα της διοίκησης στην στράτευση προπονητών και ο Αμερικανός ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει πράξη μία τέτοια κίνηση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς