16.8 C
Athens

Σκέψεις του ΕΣΑΚΕ για πρόωρο τέλος στη σεζόν με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό

Το ενδεχόμενο η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού να είναι οριστική και να στεφθεί πρόωρα πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός εξετάζουν σοβαρά στον ΕΣΑΚΕ!

Σύμφωνα με τη «Livesport», η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων τις επόμενες ημέρες. Η σχετική απόφαση μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

Ο ΕΣΑΚΕ προτίθεται με αυτόν τον τρόπο να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Λιθουανίας και της Ουκρανίας, που διέκοψαν οριστικά το πρωτάθλημα, απονέμοντας τον τίτλο στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας.

Η πρόωρη λήξη της Basket League, ίσως είναι και η καλύτερη λύση για τις περισσότερες ομάδες, αφού αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, οι ζημιές για τις ΚΑΕ, θα είναι ανυπολόγιστες, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Η αποχώρηση, πάντως, ορισμένων παικτών για τις πατρίδες τους και ο αποχαιρετισμός τους στην Ελλάδα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κορωνοϊός θα βάλει πρόωρο τέλος στη σεζόν, με την ιστορία να γράφει τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή της σεζόν 2019-2020.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς