17 C
Athens

«Πολλές εναλλακτικές για τη συνέχεια της Euroleague, δουλεύουμε να γίνει το F4 στην Κολωνία»

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της EuroLeague, Έντουαρντ Σκοτ, σχολίασε τις εξελίξεις με την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στη διοργάνωση, το final 4 αλλά και τα μέτρα που πάρθηκαν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η δράση στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το να προσδιοριστεί το σύντομα δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Είμαστε απλώς άνθρωποι του αθλητισμού, οπότε στρεφόμαστε και περιμένουμε τι θα πουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας. Ουδείς γνωρίζει πότε θα αλλάξει η κατάσταση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα που έχουμε πάρει. Είμαστε σε μια περίοδο που ο ιός εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, αν μάθουμε ότι κι άλλοι παίκτες είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μόλις η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι παίκτης της βρέθηκε θετικός, ήρθαμε σε επικοινωνία με τις ομάδες που την αντιμετώπισαν τις τελευταίες δύο βδομάδες. Όλοι ακολουθούν το πρωτόκολλο: παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι, διαιτητές. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πώς θα συνεχιστεί η διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, εξετάζουμε και δουλεύουμε για πολλά διαφορετικά σενάρια.

Θα ήταν αφελές ή μη ρεαλιστικό να πούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το σενάριο ότι το Final Four θα γίνει στην Κολωνία, όπως έχει προγραμματιστεί. Όσο περνάει ο καιρός, θα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Στο τέλος του μήνα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στις διοργανώσεις μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς