21.9 C
Athens

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ 2-0: Οι Γάλλοι επέστρεψαν στους «8»! (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία τεράστια νίκη με 2-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2015-16.

Η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη στην αρχή του αγώνα και αυτό φρόντισε να το δείξει στην Ντόρτμουντ. Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ντι Μαρία εκτέλεσε υποδειγματικά το κόρνερ από τα δεξιά, με την μπάλα να κατευθύνεται… συστημένη στο κέφαλι του Νεϊμάρ, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Τούχελ, μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της, με την Ντόρτμουντ να μην έχει καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νάβας.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μία… έκπληξη, καθώς στις καθυστερήσεις, ο Μπερνάτ έκανε το 2-0 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Παρί.

Στην επανάληψη η Παρί κράτησε το μηδέν στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν στην κατοχή τους την μπάλα πολύ περισσότερη ώρα και δημιούργησαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς όμως αυτές να ανησυχήσουν τον Κέιλορ Νάβας.

Με αυτόν τον τρόπο η Παρί κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στους «8» του Champions League, πρώτη φορά μετά από την φυγή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον Τουχέλ να γράφει πλέον τη δική του ιστορία με τους Παριζιάνους.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς