23.3 C
Athens

Γουλβς σε UEFA: Αχρείαστο ρίσκο ο αγώνας, ανησυχούμε και για τον Ολυμπιακό

Η Γουλβς εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα όπου θα αντιμετωπίσει στο άδειο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό για τη φάση των 16 του Europa League και ο αγγλικός σύλλογος τηρώντας υπεύθυνη στάση επιβεβαίωσε ότι ζήτησε αναβολή της αναμέτρησης από την UEFA, ωστόσο το αίτημα της απορρίφθηκε. Παράλληλα, η Γουλβς εξέφρασε την ανησυχία της και για τους ανθρώπους των Ερυθρολεύκων.

Η ανακοίνωση:

«Η Γουλβς είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατέθεσε επίσημη πρόταση στην UEFA για την αναβολή της αναμέτρησης της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό για το Europa League και η οποία απορρίφθηκε.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, σε συνάρτηση με την οδηγία της ελληνικής Κυβέρνησης για την προσωρινή αποβολή των θεατών από τα αθλητικά γεγονότα για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι ότι το ταξίδι ενέχει ένα αχρείαστο ρίσκο για τους παίκτες, το σταφ, τους οπαδούς και τις οικογένειες όλων όσων θα ταξιδέψουν σε τόσο κρίσιμους και αβέβαιους καιρούς.

Οι ανησυχίες μας είναι και για τους αντιπάλους μας, οι παίκτες και το σταφ των οποίων εξετάστηκαν σήμερα και περιμένουμε να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση κάτω από δύσκολες καταστάσεις με τον ιδιοκτήτη τους να υποφέρει από τον ιό.

Είμαστε απογοητευμένοι που το ματς θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων, κάτι που κάνει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο ξεχωριστές, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Europa League.

Πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο και η καλή υγεία των ανθρώπων μας και του κοινού είναι ένα απ’αυτά. Παρόλα αυτά, σεβόμαστε την απόφαση της UEFA και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και θα ταξιδέψουμε αύριο (11/03) στην Ελλάδα για να παίξουμε στην αναμέτρηση.

Ελπίζουμε πως το αίτημά μας στην UEFA και η αποδοχή από μέρους μας της απόφασης μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για την UEFA ώστε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές στη συνέχεια, αφού αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος αγώνας που θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς