18 C
Athens

Νούνο Εσπίριτο Σάντο: Γιατί δε σταματάμε το ποδόσφαιρο; Δεν έχει νόημα

Ο προπονητής της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, τοποθετήθηκε στο SkySports γύρω από τις εξελίξεις στις αθλητικές δραστηριότητες με τον κορωνοϊό και έθεσε επί τάπητος τη σκέψη του πως όλοι οι αγώνες θα πρέπει να ανασταλούν γιατί πλέον δεν υπάρχει νόημα να παίζουν ομάδες κεκλεισμένων των θυρών εν μέσω μιας κατάστασης που δεν είναι φυσιολογική.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Eάν πρέπει να πάμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα πάμε. Αλλά δεν συμφωνoύμε, δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Δεν συμφωνώ με το να παίζουμε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών. Το βασικό νόημα του ποδοσφαίρου είναι να ψυχαγωγεί. Εάν οι φίλαθλοι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο, ποιο το νόημα;

Όλο αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει νόημα να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Προσποιούμαστε πως ζούμε μια φυσιολογική ζωή, ενώ τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά.

Γιατί δεν σταματάμε το ποδόσφαιρο; Τι νόημα έχει να δίνουμε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών; Έτσι στέλνουμε το σμήνυμα ότι όλα είναι εντάξει και μπορούμε να έχουμε επαφές με άλλους ανθρώπους, ενώ ο κόσμος όχι.

Νομίζω πως ώρα είναι να σκεφτούμε αν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα παίξουμε κανονικά, θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών; Υπάρχει άλλη επιλογή; Μπορούμε να σταματήσουμε αφού δεν έχει παιχτεί ακόμη κανένα παιχνίδι στο Europa League. Είναι κάτι που εξελίσσεται. Θα συμβεί κάποια στιγμή και στην Πρέμιερ Λιγκ», υποστήριξε ο Πορτογάλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς