22.4 C
Athens

Μεγάλος αγώνας για τον σπουδαίο ηθοποιό Σπύρο Φωκά

Παλαίμαχοι Αθήνας και Κορίνθου το Σάββατο παίζουν στο Ξυλόκαστρο

Παλιές μεγάλες ποδοσφαιρικές δόξες του παρελθόντος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς. Παλαίμαχοι της Αθήνας και της Κορίνθου θα παίξουν το Σάββατο 28 Ιουλίου(19:00) στο γήπεδο Ξυλοκάστρου για τον Σπύρο Φωκά που τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε την πρωτεύουσα καθώς δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει οικονομικά και πήγε σ’ ένα μικρό πετρόχτιστο σπίτι στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας προίκα της συζύγου του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου.

Ο άνθρωπος που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα κινηματογραφικά πλατό του Χόλιγουντ ζει χωρίς τις ανέσεις που θα αναλογούσαν στην επαγγελματική του ιστορία. Το σπιτάκι που ζει στα 81 του χρόνια δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όμως κανείς δεν μπορεί να του κάνει έξωση. Πέρα από το… κεραμίδι ωστόσο τα 600 ευρώ σύνταξης που παίρνει δεν καλύπτουν ούτε τα φάρμακα που χρειάζεται να πάρει.

«Παίρνω την τιμητική σύνταξη του Υπουργείου, αλλά είναι πολύ μικρή. Με τιμούν… λίγο. Παίρνω σύνταξη της τάξης των 600 ευρώ, αλλά εγώ για φάρμακα θέλω καμιά εκατοστή» είπε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος ηθοποιός.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο Νίκος Βαμβακούλας, ο Ανδρέας Μπονόβας, ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Θοδωρής Αρμύλαγος, ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Δημήτρης Αλέμης και πολλοί άλλοι που έχουν αφήσει εποχή στα γήπεδα της Α΄ Εθνικής, θα είναι μεταξύ αυτών που θα αγωνιστούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς