15 C
Athens

Αποκάλυψη: Ο εκβιασμός, ο «yes man» Ρικ και οι Αμερικάνοι στα κάγκελα!

Στον Παναθηναϊκό είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο διασυρμός από την ΤΣΣΚΑ γράφτηκε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη ήττα των Πρασίνων στην Ευρωλίγκα, αν και οι κακές γλώσσες λένε πως περισσότερο πείραξε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η ήττα στο ΣΕΦ. Από τον Ολυμπιακό που δεν είχε Μιλουτίνοφ και Σπανούλη, για να μην ξεχνιόμαστε.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (λογικά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο Μάνο Παπαδόπουλο) κάλεσε άπαντες στο ΟΑΚΑ, παίκτες και τεχνικό τιμ, παρά το προγραμματισμένο ρεπό. Στο φύλλο του Σαββάτου η Live Sport έγραψε για το γεγονός πως «προτάθηκε» σε όλους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη μη καταβολή μιας δόσης. Δηλαδή, ένα πρόστιμο που απλώς δεν θα λέγεται πρόστιμο. Μπορεί να ονομαστεί «έκπτωση» ή… διευκόλυνση στην ΚΑΕ, η οποία υπέστη οικονομική ζημιά από τις κακές εμφανίσεις της ομάδας.

Η πλειοψηφία των παικτών αντέδρασε και παρότι η προθεσμία που τους δόθηκε εκπνέει στις 4 μ.μ. της Κυριακής, δε φαίνεται να είναι πολλοί εκείνοι που θα υπογράψουν. Δεν είναι μονάχα οικονομικό το θέμα, αλλά και ηθικό. Τι θα γίνει αν δεν υποκύψουν σε αυτή τη διορία που ουσιαστικά έχει τον χαρακτήρα εκβιασμού; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τους μεταφέρθηκε με… τρόπο πως θα τεθούν εκτός ομάδας.

Γιατί δεν έγινε λόγος για πρόστιμο αλλά για «μη καταβολή δόσης»; Διότι απλούστατα, είναι παράνομη η επιβολή προστίμου επειδή μια ομάδα χάνει ή δεν παίζει καλά. Ήταν μια… πονηριά που επινόησαν οι άνθρωποι της ΚΑΕ και την οποία προσπάθησε να εξηγήσει – μάλλον ανεπιτυχώς – η κυρία Μαργαρίτα Θάνου στους άμεσα ενδιαφερόμενους…

Αυτά λίγο – πολύ είναι γνωστά. Εκείνο που έμαθα από άνθρωπό μου μέσα στην Πορτοκαλί Στοά ήταν πως αρκετοί παίκτες έχουν γίνει έξαλλοι. Ειδικά οι Αμερικανοί βρίσκονται στα κάγκελα, αδυνατώντας να πιστέψουν όσα συμβαίνουν. Ράις και Γουάιλι είναι αυτοί που επαναστάτησαν πρώτοι και θεωρείται σχεδόν απίθανο να υπογράψουν. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί. Οι περισσότεροι έχουν ειδοποιήσει τους ατζέντηδές τους γι’ αυτή την απίστευτη εξέλιξη και σύντομα θα ενημερωθεί και η Ένωση Παικτών.

Το μισό και βάλε ρόστερ είναι έξαλλο με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Όχι όμως μόνο με αυτόν. Στο στόχαστρο βρίσκεται πια και ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε yes man του Δ. Γιαννακόπουλου. Όπως μου μεταφέρθηκε, ο Ρικ τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου (του Ερασιτέχνη) και αυτό έχει καταστήσει τον Αμερικανό κόουτς ανεπιθύμητο στα μάτια αρκετών παικτών. Για να απαιτείς Σπαρτιάτες, θα πρέπει να είσαι μπροστά τους Λεωνίδας και όχι Εφιάλτης.

Τι θα γίνει αύριο το μεσημέρι; Θα υποκύψουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον εκβιασμό; Κι αν όχι, θα τεθούν εκτός ομάδας; Θα πάει ο ΠΑΟ με πιτσιρικάδες στο ματς με τον Ιωνικό παρότι κάτι τέτοιο επισύρει τιμωρία; Ή μόλις ο Δ. Γιαννακόπουλος καταλάβει ότι η έμπνευσή του ήταν αποτυχημένη θα κάνει μια εντυπωσιακή αναδίπλωση και θα το ρίξει στην τρελή και ότι δεν έγινε και τίποτα;

Τικ τακ, τικ τακ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς